Хвъркати градски типове
В рамките на PARK(ing) Day ул. „Шишман” се превръща в арт работилница, където всеки ще може да изработи собствена къщичка за птици.

За трета поредна година Пощенска банка се включва в Глобалната инициатива PARK(ing) Day, която ще се проведе на 18 септември.

В рамките на събитието всеки ще може да построи своя къщичка за птици, която да постави в двора си или в близкия парк. Банката организира и фотоизложба с най-често срещаните видове градски птици в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Целта на събитието е да се провокира вниманието на хората към опазване на птиците и техните естествени местообитания.

Гостите в „работилницата“ за къщички за птици ще имат възможността да спечелят специалната награда на финансовата институция – мини дрон.

За целта те трябва да си направят снимка от мястото на събитието на ул. „Шишман“ и да я споделят във Facebook страницата на банката facebook.com/PostbankBG под поста за събитието. Победителят ще бъде определен чрез жребий на 23 септември 2015 г.

PARK(ing) Day се организира за пета поредна година в България от фондация Credo Bonum, а тазгодишното издание ще бъде най-масовото до момента с рекордния брой от 30 участници.

Инициативата е част от Европейската седмица на мобилността, в която София участва.

Вижте още: