Премиера на филма „Енергия и възход“ – посветен на екологията на оцеляването

„Енергия и възход“ е втората видео-серия от поредицата “Енергия”, посветена на една от най-важните теми на нашето съвремие – екологията на оцеляването. В епизода ще видим кратък справочник за справяне с наднормената консумация на енергия и съвети как да излезем от тази „изпържена ситуация“.

Видеото е поднесено в типичния за Камера Електроника саркастичен преглед на нашето ежедневие и извикано, с надеждата да бъде чуто от подрастващото население в страната ни.
В премиерното видео потреблението на енергия е представено като световна интрига в малка сапунена опера и ще ни запита как да не си опърлим веждите, докато си играем с огъня.
Има ли жокер за намаляване на потреблението на енергия и съществува ли изобщо вариант за справяне с проблема – ще видим във видеото.

Енергията, която ни необходима, за да съществуваме като цивилизация, непрекъснато нараства, източниците, които ползваме, за да си я набавим, неминуемо намаляват. Във вторият клип от поредицата Енергия се опитваме да променим прогнозата за енергийната ни развръзка. Имаме всички дадености да предопределим хода на историята в наша полза. Освен политическа воля. Която пък е променима. Няма лесни отговори, има правилни въпроси. Задаваме ги по спешност.

Консултанти по проекта са сдружение „За земята“.

Видеото е тук: ЕНЕРГИЯ И ВЪЗХОД

Първа част можете да видите тук: ЕНЕРГИЯ И ПАДЕНИЕ

Серията "Енергия" е част от проекта "Голяма работа" на Камера Електроника, посветен на основните критични теми в екологията и финансово подкрепен от Национален фонд Култура.

Вижте още:

Световните лидери предприемат мерки в полза на околната среда и обществото, с пряко отражение върху бизнес резултатите• 93% от изпълнителните...