Гледаме номинирания за 9 награди „Оскар“ „Баншите от Инишерин“

Ексклузивен поглед зад кулисите на шедьовъра на Мартин Макдона

Вчера, 24 януари, Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона Баншите от Инишерин, който беше отличен в цели девет важни категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий, монтаж и музика.

Останалите четири номинации бяха поделени между страхотните актьори, в лицето на Колин Фарел за главна мъжка роля, Брендан Глийсън и Бари Киогън за поддържаща мъжка роля и последна, но не на последно място – Кери Кондън за поддържаща женска роля. Именно тe са във фокуса на ексклузивен поглед зад кадър, посветен на уникалната екранна двойка Фарел-Глийсън, които виртуозният Мартин Макдона събира за втори път след впечатляващия си дебют В Брюж.

Видеото разкрива любопитни подробности, както за главните героите и как техните качества се припокриват с тези на Колин Фарел и Брендан Глийсън, така и за историята, в центъра на която е едно приятелство, чийто край разтърсва малката, затворена общност на усамотен остров край западното крайбрежие на Ирландия.

https://www.youtube.com/watch?v=YvUQ3Esd7Vc


Изключително забавен, но едновременно с това и трогателно тъжен, Баншите от Инишерин разказва за двама дългогодишни приятели Падрик (Фарел) и Колм (Глийсън), чиито отношения се оказват в задънена улица, след като Колм неочаквано решава да прекрати приятелството им. Поразеният Падрик прави неспирни опити да оправи връзката, но това само затвърждава решителността на Колм и когато той отправя отчаян ултиматум, събитията бързо ескалират с шокиращи последици.

Режисьор и сценарист на Баншите от Инишерин е Мартин Макдона (В Брюж, Седемте психопата, Три билборда извън града), а в ролите са Колин Фарел, Брендан Глийсън, Кери Кондън, Бари Киогън, Пат Шорт, Гари Лайдон и др.

Срещаме се с Баншите от Инишерин от 3 февруари само в кината.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...