Колцентровете и фаталните последствия за българските младежи, които работят в тях - на фокус в "Следите остават" по БНТ

Защо български младежи, работили в колцентрове у нас, са екстрадирани в Германия, разследвани и съдени за финансови измами? Колко още предстои да бъдат екстрадирани? Каква е схемата? – гледайте на 27 януари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

Новият сезон на единственото телевизионно предаване за разследваща журналистика у нас – „Следите остават“ на Българската национална телевизия с автор и водещa разследващата журналистка Богдана Лазарова – започва на 27 януари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1. Екипът на обществената телевизия разследва схемата за измама в част от колцентровете за финансово инвестиране, базирани от години в България, които се оказват откровени финансови пирамиди.

Вече няколко млади българи, работили в такива колцентрове у нас, са екстрадирани, разследвани и съдени в Германия за финансови измами в организирани престъпни групи. Последният беше екстрадиран през месец октомври, като понастоящем поредният младеж очаква решението на българския съд да бъде екстрадиран в Германия с европейска заповед за арест. Всъщност българският съд се явява единствено администратор на документите и няма право да разгледа по същество иска за европейска заповед за арест.

Колцентровете и фаталните последствия за българските младежи, които работят в тях - на фокус в "Следите остават" по БНТ

Защо български младежи, работили в колцентрове у нас, са екстрадирани в Германия, разследвани и съдени за финансови измами? Колко още предстои да бъдат екстрадирани? Колко милиона, които не са присвоили, ще трябва да връщат на немските граждани? Каква е схемата на измамата? Гледайте първата част на разследването – в предаването „Следите остават“ на 27 януари, петък, от 22:00 ч. след „Панорама“ по БНТ 1.

Гледайте „Следите остават“ на 27 януари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

Вижте още:

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...