1416980Американският университет в България организира тематичните срещи из страната

Кои са факторите, изграждащи лидера, в днешното динамично общество?

Как се става лидер в условията на глобализация, миграция и дигитализация?

Как модерното образование може да подпомогне създаването на лидера?

Своите отговори на тези въпроси ще даде президентът Росен Плевнелиев по време на предстоящите „Вечери на Американския университет в България“, които ще се проведат между 30 октомври и 28 ноември в Пловдив, Плевен, Русе, Варна и Бургас. Поредицата от срещи с обществеността на тези градове е под мотото „Лидерите на бъдещето“, което е и основната тема в лекцията на господин Плевнелиев.

Той ще сподели визията си за бъдещето на лидерството в контекста на глобализацията, миграцията и дигитализираното общество. Стъпвайки на личния си професионален и лидерски път, президентът Росен Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждане на лидера в днешно време, ще очертае нужните качества и умения, съобразени със съвременната динамика в обществото, както и какъв тип модерно университетско образование може да подсигури развиването им. 

Срещите са насочени към представители на местната власт, бизнес общности, медии и потенциални студенти на АУБ. На събитията ще присъстват преподаватели и студенти от АУБ, а в помощ на кандидат-студентите на място ще има и консултант по приема в АУБ. Той ще е на разположение за всички въпроси относно кандидатстването, живота в кампуса на университета, ивънкласни дейности, успеваемост на завършилите и други факти относно обучението в университета.

Наскоро бившият държавен глава на България пое важна мисия – да бъде специален посланик на АУБ. Сред целите му са промотирането на България като образователна дестинация на световно ниво и привличането на отлични студенти и висококвалифицирани преподаватели в България.

График на събитията по градове:

Пловдив

Дата: 30 октомври
Час:
19 ч.
Място:
Рамада Пловдив Тримонциум Хотел, зала: „Проф. Арх. Йолов”

Плевен

Дата: 31 октомври
Час:
19 ч.
Място:
Арт Център Плевен

Русе

Дата: 7 ноември
Час:
19 ч.
Място:
хотел „Космополитан“

Варна

Дата: 13 ноември
Час:
19 ч.
Място:
хотел „Черно море“

Бургас

Дата: 28 ноември
Час:
19 ч.
Място:
Културен център „Морско казино“, зала „Георги Баев“

 

Вижте още: