CineLibriПо повод старта на първия кино-литературен фестивал сградата на Националния дворец на културата бе оцветена в жълто и червено – цветовете на фестивала.

В кино Люмиер бе открит първият кино-литературен фестивал CineLibri. Гостите бяха приветствани от директора и селекционер на фестивала – Жаклин Вагенщайн, която с много хумор разкри пред препълнената зала как се е родила идеята за CineLibri и благодари на всички, които са участвали в осъществяването й.

Специален поздрав към публиката отправи и директорът на НДК Мирослав Боршош, който подчерта, че е щастлив да бъде партньор на новото събитие, което допринася за богатството на културния календар на столицата. Той обяви, че по този повод сградата на Националния дворец на културата е осветена в жълто и червено – цветовете на CineLibri.

CineLibriПървата прожекция на фестивала беше американската класическа екранизация на романа на Труман Капоти „Закуска в Тифани“. Преди началото й публиката се наслади на наградената с Грами и Оскар песен от филма Moon River в изпълнение на живо от Андрония Попова – Рони и струнен квартет.

Накрая на парчето организаторите бяха подготвили специална изненада – флашмоб с 10 двойнички на основния персонаж във филма - Холи Голайтли, които се разходиха в публиката и показаха, че образът, който Труман Капоти създава на белия лист, а Одри Хепбърн - на големия екран, е още жив и вечен.

Пълната програма на фестивала е на www.cinelibri.com.

Още – на https://www.facebook.com/CineLibri .

Билетите за прожекциите вече са в продажба на касите в съответните киносалони, на касите в НДК или през www.ticketportal.bg .

CineLibri е част от специалните събития по повод 25-ия рожден ден на издателство Colibri.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...