В пункта на Областния съвет на Български Червен кръст Варна беше направено дарението от страна на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД. На всеки нуждаещ се беше предоставена възможността да посети откритото складово пространство пред районното кметство и да получи вещи от първа необходимост.

Пакетът помощи, осигурен от БЕХ ЕАД, включва 1800 бр. санитарни маски, 600 бр. хавлиени кърпи и 150 бр. завивки. Дарението беше разтоварено от сирийски бежанци от гр. Харманли, които сами са се организирали в подкрепа на БЧК Варна. Те разтовариха и камион с хранителни продукти, предоставен от „Национална електрическа компания” ЕАД, както и докараните от „Булгартрансгаз” ЕАД колички, кофи, лопати и ботуши.

Директорът на Областния съвет на БЧК Варна г-жа Милена Сиракова уточни: „Гражданите и екипите на БЧК Варна възстановяват щетите от наводнението и с помощта, която получаваме, се опитват постепенно да се върнат към нормалното си ежедневие. Благодарим на БЕХ за проявената ангажираност и подпомагане на хората в нужда. По улиците на кв. Аспарухово е „разпиления” живот на стотици и точно сега те имат нужда от подкрепа. Именно затова БЧК Варна иска да благодари на ръководствата на БЕХ и дъщерните му дружества”.

Инициативата за подпомагане на засегнатите от наводненията райони започна вчера от град Добрич, отново в сътрудничество с БЧК. И днес продължава помощта от големите енергийни дружества.

Вижте още: