Системата за непрекъснат мониторинг на глюкозата в реално време на Dexcom one за първи път в БългарияРеволюционната нова технология за непрекъснат мониторинг на глюкозата в реално време предоставя лесен и достъпен начин за контролиране на диабета
 
DexCom, Inc. (NASDAQ:DXCM), глобален лидер в системите за непрекъснат мониторинг на глюкозата в реално време (CGM), съобщи днес, че представя Dexcom ONE на пазара в България. Новата система за контролиране на диабета е подходяща за пациенти на над 2-годишна възраст.

Dexcom ONE включва малък сензор, който се поставя на тялото, и предавател, с помощта на които измерва и изпраща по безжичен път стойностите на глюкозата в реално време до съвместимо интелигентно устройство* чрез приложението на Dexcom ONE, като елиминира необходимостта от болезнено вземане на кръв от пръста.† Също така в апликацията на телефона чрез стрелки са показани тенденциите в скоростта и посоката на изменение на нивата на глюкозата, което прави вземането на решения за лечение в момента по-лесни и помага на хората с диабет да избегнат потенциално опасни случаи на висока или ниска глюкоза.
 
„В Dexcom сме отдадени на мисията да предоставяме по-голям достъп до непрекъснат мониторинг на глюкозата на хората с диабет по целия свят. Представянето на Dexcom ONE на пазара в България бележи значителна крачка напред в контролирането на диабета, която предлага лесен и достъпен начин на пациентите да контролират диабета с помощта на апарат за непрекъснат мониторинг на глюкозата. Горди сме с факта, че можем да предоставим тази иновативна нова технология на хората в България “ каза Ерик Бьоркман, генерален управител и старши вицепрезидент за Европа, Близкия Изток и Африка на Dexcom.
 
Функциите на Dexcom ONE, които дават възможност на пациентите да поемат контрол над диабета:
 
• Елиминиране на вземането на кръв от пръста: Контролиране на диабета без вземане на кръв от пръста† или калибриране.

• Непрекъснато отчитане на стойностите на глюкозата: Dexcom ONE измерва глюкозата на всеки 5 минути точно под кожата и изпраща стойностите чрез Bluetooth връзка до удобно приложение на съвместим смарт телефон. Потребителите на Dexcom ONE могат да проверяват текущите нива и тенденции на глюкозата си по всяко време, само с едно проследяване на смарт телефона си.*

• Изключителна точност: Пациентите могат да вземат решения за лечение† като дозиране на инсулин, директно на базата на стойностите на глюкозата и стрелката за тенденция в приложението. Dexcom ONE не изисква калибриране, за да отчита точни стойности, за разлика от други системи.

• Предупреждения за високи и ниски стойности на глюкозата: Системата Dexcom ONE може да предупреждава потребителите** винаги, когато глюкозата им попадне извън предварително зададени от тях високи и ниски нива на глюкозата, така че да могат да вземат мерки. Звукът и вибрацията на предупрежденията могат да бъдат персонализирани.

• Удобно и дискретно: Сензорът на Dexcom ONE може да бъде носен до 10 дена, поставен в областта на корема или в горната част на ръката. Той е толкова лек и тънък, че е почти невидим под дрехите.

• Лесно поставяне: Сензорът на Dexcom ONE се поставя лесно, с едно докосване. В проведено проучване, 84% от потребителите на Dexcom съобщават за безболезнено поставяне на сензора.1
 
„В продължение на много години изследването на глюкозата чрез вземане на кръв от пръста е било критичен компонент от самостоятелното контролиране на диабета. Самонаблюдението, което обаче понякога може да означава изследване на кръвта до десет или повече пъти на ден, може да отнема време, да бъде болезнено и трудно да се вмества в един натоварен ден,“ каза проф. д-р Мая Константинова, председател на Българското национално сдружение по детска ендокринология. „Със системите за непрекъснат мониторинг на глюкозата, хората с диабет сега имат свободата да живеят без редовно вземане на кръв от пръста† и могат да разчитат на данните за стойностите на глюкозата от техните устройства, за да вземат решения за лечението, което им дава възможност за по-персонализиран и ефективен самостоятелен контрол.“
 
Как да закупите Dexcom ONE в България

Пациентите с диабет могат веднага да поръчат Dexcom ONE през уебсайта за електрона търговия на Dexcom.com. На сайта има предложения за стартов пакет и абонамент, чрез които хората могат да поръчат и да изпробват Dexcom ONE.
 
Dexcom получи СЕ маркировка (знак, че продукът отговаря на изискванията за безопасност безопасност, опазване на здравето и на околната среда на Европейския съюз) за своята система Dexcom ONE за пациенти с диабет над 2-годишна възраст през юли 2021 г.

За повече информация относно Dexcom ONE може да посетите: www.dexcom.com


Системата за непрекъснат мониторинг на глюкозата в реално време на Dexcom one за първи път в България

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...