Сроковете в конкурса „Стартирай 4.0“ се удължаватИма засилен интерес към надпреварата, която ще дигитализира безплатно две печеливши производства у нас
 
Заради големия интерес от страна на предприятията у нас сроковете в състезанието „Стартирай 4.0“ са удължени.
 
⎯ Кандидатите могат да подават заявки на уебстраницата на Шнайдер Електрик България до 31 юли.
⎯ Срокът за подаването на завършена кандидатира се удължава с 2 месеца и е до 30 септември.
⎯ Журирането ще протече от 1 до 31 октомври 2021 г.
 
„Вече 30 компании подадоха заявки за участие в надпреварата“, пояснява Христо Николов, продуктов мениджър в Направление „Индустриална автоматизация“ на Шнайдер Електрик България. „Като удължаваме сроковете за заявка и изготвяне на проектите, ние като организатори даваме шанс на повече предприятия да участват, както и достатъчно време за кандидатите да изготвят спокойно  своите проекти и презентации. В хода на срещите установихме, че макар да е интересна, темата е все пак нова и компаниите имат нужда от повече време, за да изградят верния подход“, допълни той.
 
Конкурсът „Стартирай 4.0“ цели да подпомогне българската индустриална общност по пътя на дигиталната трансформация в производството. Право на участие имат всички предприятия, които произвеждат продукти за крайно потребление на територията на България. Пълните условия са поместени на уебстраницата на Шнайдер Електрик.
 
Основен организатор е Шнайдер Електрик България, който осигурява голямата награда. Инициативата се осъществява в партньорство с Професионалната асоциация за роботизация и автоматизация (ПАРА), както и с участието на Либхер Хаусгерете Марица и Монделийз Интернешънъл. Партньорите вече излъчиха членове на журито и ще подпомогнат процеса на консултиране на участниците. Отличените две предприятия ще получат безплатно лицензи за три дигитални приложения на Шнайдер, както и цялостната интеграция на проекта. Награди се осигуряват и от Коника Минолта.

Вижте още: