1114437
“Искам да припомня, че на Столична община й стана навик да изчака снегът да се стопи и после концесионерите да й фактурират едни големи сметки за уж почистване, което никога не се е случило и няма и как да се провери, и познайте кой и как си дели парите”, написа депутатът от БСП Георги Кадиев, който е запознат с работата на общинската администрация и в качеството си на бивш общински съветник.


Мнението му се появи в неговия профил в социалната мрежа, където той припомня: “През 2007 или 2008, още бях общински съветник, тогавашният шеф на инспектората на общината Гален Ганчев отказа да подпише една такава псевдо-фактура за 5 млн лв. и набързо го изгониха. И после набързо го направиха шеф на "приятелска" фирма, за да не си отваря устата. Вече не съм в общината, но моля колегите да внимават какво се случва с това снегопочистване - там се краде точно толкова, колкото и при "почистване на коритата на реките", и при строежите на детски градини, смени на дограми, пътни ремонти и т.н., и т.н.”

Мнението на червения депутат е, че порочните практики няма да продължат вечно, тъй като
ще се намери начин да се покажат кражбите, и виновните да бъдат наказани.

“Във всяка една община и в държавата. Самото общество го иска и чака, и е неизбежно.
Корупцията няма партийна принадлежност. Тя е индивидуално решение на всеки корумпиран политик или администратор. Има я в САЩ, има я в Германия, има я в България. Разликата е, че там наказват. Тук- не. Ето това ще променим”, заканва се Кадиев.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...