Състезание между най-добрите джелато майстори в България

На 22 март пътуващото състезание на топ джелатерите ще спре в София, за да избере участниците, които ще влязат в европейския финал. Състезанието ще се проведе в конферентната зала на Infinity Tower, част от бизнес комплекса Bulgaria Towers.

България е в светлината на прожекторите като четвъртата европейска спирка за 2023 г. от новото международно турне Gelato Festival World Masters. Най-важният шампионат в търсене на най-добрите вкусове джелато в света ще се проведе на 22 март. Домакини на Carpigiani Challenge са Bulgaria Mall, които предоставят конферентната зала на Infinity Tower, и дистрибуторът на Carpigiani SBI BG.

Дванайсет майстори на сладолед от България ще представят най-добрия си вкус с надежда да заслужат място на европейския финална състезанието. Новият шампионат на Gelato Festival World Masters 2022-2025 се организира от Gelato Festival в сътрудничество с Carpigiani Gelato University, най-известното в света училище за успешни предприемачи в джелато индустрията и Sigep – Italian Exhibition Group.

На 22 март майсторите джелатери ще приготвят състезателния си вкус. След това експерти от бранша, местни готвачи и специалисти по храните ще дегустират предложенията и оценят участниците. Трите най-добри вкуса ще продължат да се състезават в Европейския финал на Gelato Festival World Masters, планиран за 2025 г. в Болоня, Италия, в централата на Carpigiani.

„За мен е истинско удоволствие да сме домакини на Gelato Festival World Masters, - казва Даниел Георгиев, собственик на SBI BG и Sotto-Zero Gelato Italiano – намира се на ет. 3 в Bulgaria Mall. – Щастлив съм, че това събитие се посреща с такъв голям интерес от представителите на джелато индустрията в България! Това състезание отличава не само топ професионалистите в бранша, но и ги запознава с най-модерните съоръжения и принципи на производството на джелато и сладоледени продукти с високо качество.“

Вижте още: