Аз карам велосипед – последвай ме
Вокалистът на група „Остава“, освен музиката, обича и да кара колело. Свилен Ноев се вдъхновява от движението и иска да сподели усещането за свобода, което велосипедът му дава с повече хора. Той е един от посланиците на инициативата „Аз карам велосипед – последвай ме!“, която се провежда от MAXEUROPE и европейската информационна кампания „Do the right mix – Придвижвай се разумно“.


„Колелото, най-често го използвам, когато пиша текстове за албумите ни. Спомням си, че имах цяла седмица трип с колело. Когато записвахме албумът „Моно” трябваше да напиша 5-6 текста много бързо. Тогава отидох на гости при майка ми. По цял ден карах колело и слушах на слушалки парчетата, които нямаха текстове и така успях да ги напиша.”, споделя Свилен.

Аз карам велосипед – последвай меПосланието му и любопитни случки от детството, свързани с велосипед, можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=ai7o0QJGddU


През 2015-та „Аз карам велосипед – последвай ме!“ записа видео историите с велосипед на обичани български личности, които застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване и са вдъхновение за живеещите в градовете да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.

Всичко за кампанията можете да следите на www.azkaram.eu и официалната Facebook страница, както и на www.dothemix.bg

*Медиен партньор на инициативата е b2b Media.

Вижте още: