Утре обуваме маратонки и подкрепяме каузаЗа някои компании обуването на маратонки на работното място е немислимо, а за други, спортните обувки са част от ежедневието, на работа и извън нея. На 22 март това няма да има значение, защото е Ден на Маратонката и всички могат да обуят спортните си обувки в знак на подкрепа към една важна кауза. Социално-отговорната кампания стои зад кауза, която цели да информира хората в България какви са последиците от заседналия начин на живот и да ги мотивира да са по-активни в ежедневието си, да спортуват и да мислят за здравето си. 

Много хора работещи в офис изпитват болки или лесно се разболяват, защото прекарват над 5 часа седнали зад бюро. Заседналият начин на живот има своите последствия, а те могат да бъдат избегнати по много лесен и приятен начин, именно чрез леки активности, преди, по време или след работа. Позитивната промяна от активния начин на живот се усеща веднага по тонуса, енергията, по-добра имунна система и липсата от задъхване след изкачването на няколко стъпала. 

В Деня на Маратонката може да се включат работодатели, служители и всеки, който осъзнава, че спортът е здраве, има желание да бъде по-активен и иска да вдъхнови хората около себе си да спортуват повече. 

„Може би малко хора знаят, но 68% от българите никога не са спортували, а това води до редица здравословни проблеми. Ние искаме да променим тази статистика и да покажем на хората, че да спортуваш е лесно, достъпно и забавно, затова на 22 март целта е да обуем спортни обувки и да покажем, че ни е грижа за нашето собствено здраве и че ще се грижим за него не само на този ден, но и след това“, споделя Алиция Любенов, маркетинг мениджър на Бенефит Системс България.

Над 200 компании вече заявиха своята подкрепа и участието си в инициативата Ден на маратонката този петък. Партньори са неправителствени организации и институции. Подробна информация за деня, каузата и как всеки може да се включи в нея, има на платформата https://benefitsystems.bg/sneakersday2019/и Фейсбук събитието Ден на Маратонката 2019.

Вижте още: