1308229Ябълковият сайдер се очертава като една от предпочитаните напитки за есента и става все по-привлекателен за българите, заради факта, че се съчетава с с широка палитра от храни, включително десерти.

Подходящ е за директна консумация, но и за приготвянето на различни коктейли, затова ще ви дадем и няколко идеи с какво да го комбинирате. Всъщност все повече се наблюдава тенденция сред различни марки бири и сайдери в глобален план да се търсят по-различни предложения към консуматорите. Преживяването е насочено към въздействието върху различни сетива – рецептори за аромат, вкус и т.н.

Не е изненада, че напитката представлява интерес и за шеф готвачи, и дори за сомелиери.

Сайдерът се превръща в традиционна есенна напитка и на българския пазар вече може да се намери разнообразие от нея.

Нетодавна и Карлсберг България представи своя нов сайдер - Somersby Apple Blend 2016. Лимитираната серия е специално създадена, за да отбележи есенната реколта от ябълки и в напитката с натурални частици плод се съчетават 3 сорта ябълки – приятната сладост на „Златна превъзходна“ и кисело-сладкия вкус на други сортове ябълки.

Somersby Apple Blend притежава плътен плодов вкус и наситен аромат, напитката е по-суха, слабогазирана и се консумира охладена, без лед.

Защо есента е по-приятна с чаша ябълков сайдер


Ние ще ви предложим и няколко рецепти за есенен коктейл със сайдер:

В чаша от 250 мл смесвате равни количества ябълков сайдер и светла бира, добавяте сока от половин портокал и украсявате с резенче портокал. Напитката е вкусна и освежаваща.

Същата рецепта може да се направи и с просеко, вместо бира, но за овкусяването се добавя розмарин.

А една от най-приятните напитки се получава, когато смесите бутилка вино, битулка сайдер и добавите резенчета ябълки, круши и портокал. За да се подсили вкусът е допустимо да сложите и малко бренди.

Вариантите са много, но очевидно ябълковият сайдер е напитка, която и у нас ще стане част от есенната трапеза.

Лимитраната серия на Карлсберг Somersby Apple Blend 2016 е с 4,5% алкохолно съдържание и може да бъде намерена в заведенията и търговската мрежа от началото на септември.

Защо есента е по-приятна с чаша ябълков сайдер 

Вижте още: