Финансовият форум NEXT DiFi 2022 ще се проведе на 12-и октомври

Специалното VII издание на международния финансов форум NEXT DiFi ще се състои на 12-и октомври 2022 г в присъствена форма.

Събитието, организирана от b2b Media, ще обхване актуални теми свързани с цифровата трансформация, дигиталните финансови инструменти, новите технологии, икономическите промени и съвременните предизвикателства във финансовия сектор. Ще бъдат коментирани и перспективите за въвеждането на еврото в България, както и мерките за овладяване на инфлацията.

Във второто десетилетие на 21-ви век наблюдаваме изключително взаимодействие между технологиите и финансовите услуги, което видимо променя начините, по които вземаме заеми, купуваме и инвестираме, особено в настоящата икономическа обстановка в света. Това е съпроводено и от засилен интерес от страна на бизнеса и отделните потребители към новите възможности.

NEXTDiFi2022 ще ни запознае с експертните мнения на мениджъри и специалисти от едни от най-бързо развиващите се компании в бранша – банки, застрахователни институции, небанкови финансови институции, международни финтех компании.

Сред дискутираните темите ще бъдат:

Решаващата роля на финансовите лидери в цифровата трансформация – започва ли конкурентността да предизвиква основните играчи в сектора?

Дигитализация на банковата система – алтернативните модели във финансовия сектор.

Използване на усъвършенствани технологии за дигитални финанси.

Развитие и гъвкавост във време на инфлация – как да съхраним стойността на активите си и да сме крачка напред във финансовото планиране?

Перспективните сектори днес и рентабилните стратегии за развитие при увеличаващи се разходи за живот и за производство.

Локалните последици от глобалното увеличение на лихвените проценти – готови ли са икономиките за резките ходове на ЕЦБ и ФЕД?

Регулиране на дигиталните финанси – поглед върху нововъзникващите инструменти в сферата и нуждите на различните потребители по време на криза.

Леснодостъпни и лесноуправляеми финанси – как ще предотвратим нежеланите рискове за потребителите в областта на персоналната сигурност и личните данни?

Интеграцията на криптовалутите – сигурност, възможности и приоритети. Каква ще е ролята им в това десетилетие? Влиянието на Web3 и metaverse върху индустрията.

Добавената стойност на иновативните финансови решения за бизнеса.

Всички тези въпроси предстои да получат своите отговори от експерти, политици и регулатори, за да се анализират предпоставките, които ще оформят финансовия сектор в близко бъдеще и да се изследват възможностите, които стоят в момента пред целия сектор.

След хибридното издание през изминалата година, през октомври конференцията ще бъде в присъствен формат, а повече информация за форума, можете да откриете тук - https://difi.b2bmedia.bg

Вижте още: