Кои са новите притежатели на "Зелените оскари"?Над 15 компании грабнаха призове в Националния конкурс на b2b Media „Най-зелените компании на България 2014“, който се провежда за пета поредна година.

Официалната церемония по връчването на престижните награди в петото издание на конкурса „Най-зелените компании на България 2014“, организиран от b2b Media се състоя на 28-ми май в Софийската Филхармония.

Репортаж от събитието може да видите тук 

На церемонията присъстваха, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, Елица Николова, секретар на Президента на Р България и много други официални гости.

Министър Василева връчи наградата в категория Индустрия и производствен сектор, която бе присъдена на Девня цимент.

Елица Николова от Президенството на Република България връчи наградите за отличилите се в категория Енергетика, технологии, IT услуги. Победител в категорията е Алтерко АД.

Конкурсът се проведе за пета поредна година, като тази година за първи път беше добавена категория „Био индустрия и зелен бизнес“, в която стана призьор Макс Европа, а също и наградата за журналисти с най – интересни материали на зелена тематика

„Зелено перо“, която бе присъдена на Павел Владимиров от Нова ТВ. Отличието за най-зелена медия грабна БНР с предаването „Ритъмът на столицата“.

По традиция специалната награда „Най-зелена личност на 2014“ беше определена след онлайн гласуване. Тази година неин носител стана Ралица Касимова, координатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари. Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото.

b2b Media връчи и специална награда на МРРБ и Министерски съвет по повод Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

В девет категории своите “зелени“ политики и послания оспорваха компании от всички сектори на икономиката в България.

Ето и победителите в основните категории на конкурса:

Автоиндустрия, транспорт, логистика и телекомуникации
Джи-Ка 1

Енергетика, технологии, IT услуги
Алтерко АД

Индустрия и производствен сектор
Девня цимент АД

Рециклираща промишленост, управление на отпадъци
Фиерхаутен България ООД

Обществени организации, общини и държавни структури
Община Пловдив

Строителство, недвижими имоти, търговски площи, бизнес сгради
Фасилити оптимум България

Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги
Юробанк България АД

Био индустрия, зелен бизнес
Макс Европа ЕООД

Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство
Лидл България

Специалните награди на конкурса отидоха за:
"Принос към зелената идея": Солвей соди

В категория "Зелена иновация" бяха отричени цели 4 компании: Горубсо-Кърджали, АЕЦ Козлодуй, Чериът Моторс, Био България

"Устойчиво развитие за „зелена” икономика": МРРБ с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Снимки от церемонията можете да откриете във Фейсбук и на страницата на събитието.

Кои са новите притежатели на "Зелените оскари"?

Кои са новите притежатели на "Зелените оскари"? 

Вижте още: