Националният конкурс “Най-зелените компании в България” за 11-та поредна годинаРанните кандидатури с отстъпка се приемат до 23 април 2021.
 
Събитието е предназначено за компаниите, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.
 
Конкурсът, популярен и с наименованието “Зелените Оскари”, е уникален за България, дори и в периода на пандемия 2020-2021, той отчита и награждава постигането на "зелени" цели и корпоративни стратегии.
 
В новото си издание събитието е допълнено с нови категории, които отразяват усилията на бизнесите в условията на пандемия.
 
Отново в конкурсната част ще участват отговорните бизнеси, наред с общини, неправителствени организации, а също и медиите със свои зелени инициативи. Предизвикани са и автори, журналисти и блогъри с техни материали, репортажи, публикации на подходяща тематика.
 
Кандидатурите се подават на български език. Допълнителните материали се прилагат чрез платформата за кандидатстване.
 
Официалната церемония ще се проведе на 14 май 2021 г.
 
Някои от основните критерии за оценяване, заложени в онлайн въпросника, са свързани с конкретни действия за намаляване на вредното въздействие от дейността на кандидатстващите, с проведената комуникационна кампания вътре в компанията и навън сред обществеността, както и с програми и дейности, свързани с използването на ресурси в компанията по начин, щадящ околната среда.
 
Интерес предизвикват и категориите извън основния панел. За тези награди се кандидатства с олекотен въпросник и включват широк спектър от категории като:  
Зелена иновация във времена на пандемия, Зелено събитие, Зелена технология, Зелена образователна инициатива, Устойчиви политики във времена на пандемия, Иновация от рециклирани материали и много други.
 
За поредна година ще бъдат връчени и специалните отличия:

Зелена личност - награда на публиката

Повече за тази специална награда - вижте на сайта на конкурса.
 
Зелено перо - кандидатури се приемат на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Зелена медия - кандидатури се приемат на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Ранните кандидатури се приемат до 23 април 2021 г, но кандидатстването ще продължи до 30 април включително.
 
Вижте повече на: https://green.b2bmedia.bg/

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...