Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!

Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.

Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!

Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.


Надпреварата е за тези, които имат ESG програми, зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за да бъде средата, в която живеем безопасна и сигурна.

Конкурсът е допълнен с 3 нови категории:

- Образование и ESG

- Иновации и ESG

- Дълголетие

Официалната церемония ще се проведе на 10 май 2024 г., когато класираните на първите места в основните и допълнителните категории ще получат своите отличия.

За седма година в конкурса са предизвикани да участват журналисти и блогъри. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема
 на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

А специалното отличие „Зелена личност”, с което се поощряват индивидуалните усилия, беше присъдено за първи път през 2012 година.

Наградата е единствената, която се връчва след гласуване изцяло онлайн.

Тази година отново се приемат номинациите за личности с кратко представяне на претендента на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Очакваме вашите нови предложения за приза "Зелена личност" най-късно до 19 април 2024.

Вижте още:

15-годишните ученици в България са с по-ниски очаквания за завършване на висше образование или за заемане на ръководна позиция спрямо връстниците си по...