Спомняме си как на Автомобилния салон във Франкфурт през 2015 г. F-PACE счупи световния рекорд на Гинес, изпълнявайки най-големия лупинг в света. От тогава досега мощният SUV стана най-бързо продаващият се автомобил на Jaguar. Не случайно.


F-PACE е иновативен и конструиран да отговаря на най-строгите стандарти за безопасност в света и да осигурява изключителни нива на защита както на пътниците, така и на пешеходците.

Стандартът за активна безопасност е също толкова висок, благодарение на набор от усъвършенствани системи в помощ на водача. Свръхмодерната стерео камера, която е в основата на системата Автономна аварийна спирачка, сега има функция “Разпознаване на пешеходци” - първата в автомобил Jaguar. 


“Умни” системи за безопасност
Няколко интелигентни разработки подпомагат водача и осигуряват безопасност. Така например, стерео камерата задейства системите за предупреждение за напускане на платното (Lane Departure Warning), придържане в платното (Lane Keep Assist), разпознаване на пътните знаци (Traffic Sign Recognition), интелигентно ограничение на скоростта (Intelligent Speed Limiter) и следене на състоянието на водача (Driver Condition Monitor). И това не е всичко.

Премиум системата InControl Touch Pro е базирана на 10.2-инчов сензорен екран с мощен четириядрен процесор и твърдотелен диск и работи с ултра-бърз Ethernet. Резултатът е потребителски интерфейс, който е инстинктивен и изключително бърз с отчетлива и невероятно откликваща графика.
Комфорт и изчистени линии

F-PACE е мощен кросоувър, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили Jaguar, заедно с ненадмината динамика и ежедневна практичност.

Моделът се отличава с олекотената алуминиева архитектура на Jaguar, като комбинира изчистени линии, повърхност и пропорции, мощна задна част, въздухозаборници на калниците и отличителна графика на задните светлини.

Петима възрастни могат да се настанят абсолютно комфортно в F-PACE с просторно място за главата и коленете, а обемът на багажното отделение има впечатляваща вместимост от 650 литра.

“Умният” F-PACE е най-търсеният автомобил на JAGUAR
Предимствата на олекотената конструкция

Олекотената алуминиева архитектура дава на проектантския и инженерния екип на Jaguar (днес световно признати за лидери в алуминиевите технологии и дизайн) идеалната отправна точка. От самото начало тя е създадена като модулна структура, така че колелата да се поставят точно там, където е необходимо, за да осигурят пропорциите, динамиката и практичността, характеризиращи мощния кросоувър.

Междуосието и следата са различни от всички други автомобили Jaguar. С дължина от 4 731 мм и междуосие от 2 874 мм изцяло новият F-PACE предлага финия профил и късия преден надвес, характерни за дизайна на Jaguar, както и изключително просторен интериор.

Леката, здрава конструкция на каросерията се състои от 80 процента алуминий и е единствената монокок каросерия с високо съдържание на алуминий в сегмента. Допълнителната икономия в теглото на автомобила идва от композитната врата на багажника и магнезия, използван за части като напречната греда под купето.
Лек, бърз и щадящ природата

В резултат на това моделът със задно задвижване с дизелов двигател 180 к. с. и механична трансмисия тежи едва 1 665 кг и постига CO2 емисии от само 129 г/км. С бензиновия двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к. с. на F-TYPE под изваяния алуминиев капак, изцяло новият F-PACE ускорява от 0 до 100 км само за 5,1 секунди преди да достигне електронно-ограничената максимална скорост от 250 км/ч.

Системата за задвижване на всички колела (AWD) с въртящ момент при необходимост при новия F-PACE е най-усъвършенстваната система на Jaguar и има най-голям капацитет на въртящия момент. Функцията IDD запазва пъргавината на задвижването на задните колела и характера на управлението, но може безпроблемно да подава въртящ момент към предните колела, за да използва динамичните предимства на допълнителното сцепление върху всякакви повърхности и при всякакви метеорологични условия.

Ефективен и при трудни условия
Системата Adaptive Surface Response (ASR), разработена на основата на патентованата, отличена с награди технология Terrain Response на сродната компания Land Rover, прави AWD системата дори още по-ефективна при трудни пътни условия. Вградена в Jaguar Drive Control, системата ASR разпознава вида настилка и оптимизира поведението на силовия агрегат и системата за динамичен контрол на стабилността. Оборудвана за първи път в изцяло новия XF, ASR е подобрена с трети режим, предназначен за дълбок сняг и чакъл. Допълнителните технологии, които осигуряват динамика при всякакви повърхности, включват съществуващите системи на Jaguar; All Surface Progress Control и Low Friction Launch.

F-PACE води и световния дебют на Activity Key на Jaguar. Представляваща водоустойчива, удароустойчива гривна с вграден транспондер, тази първа в сегмента технология за носене е в подкрепа на активния начин на живот, тъй като позволява ключовете да са заключени на сигурно място вътре в автомобила - което е безценно, ако ще ходите да карате например сърф или каяк. Заключването на изцяло новия F-PACE с Activity Key ще дезактивира всички ключодържатели, оставени вътре в автомобила.
С тези предимства и иновативни системи, не е изненадващо, че F-PACE е най-търсеният модел на Jaguar за последните месеци.

“Умният” F-PACE е най-търсеният автомобил на JAGUAR

Вижте още: