10 човека се борят за 1 място в програмите на Телерик Академия с два от най-търсените програмни езици

Обученията с Java и JavaScript са сред най-предпочитаните от кандидатите - приемът за новите издания стартира със специална отстъпка от 500 лв.

Телерик Академия - водещата трейнинг компания за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви ръст на кандидатурите в Alpha обученията си за подготовка на програмисти през 2022 г., като сред най-предпочитани остават програмите с два от най-търсените езици - Java и JavaScript. В последните две издания на обученията за 1 място се борят 10 човека, а за всеки, който иска да се обучава в тях през 2023 година, Академията обяви новите приемни кампании. Кандидатстването за актуалните издания на Alpha Java и Alpha JavaScript продължава до 4 юни, а кандидатите, които се запишат до 9 април, ще се възползват от специална отстъпка от таксата.


„Радваме се, че през последните години интересът към стартиране на кариера в ИТ сектора се повишава и виждаме ръст на броя кандидатури за програмите ни за ИТ кариерен старт Alpha. В последните две издания на обученията с Java и JavaScript желаещите да започнат пътя си в програмирането достигна 1000 човека. От тях под 100 човека стартират подготовката си в избрана Alpha. Запазваме броя на участниците в програмите ни малък (45-50 човека в обучение), за да гарантираме, че всеки от тях получава персонален подход на обучение и план за развитие, ключови за успешната им реализация в ИТ сектора”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Важни дати и отстъпка

Приемът в програмите Alpha Java и Alpha JavaScript продължава до 4 юни, а до 9 април кандидатите могат да се възползват от отстъпка за ранно записване в размер на 500 лв. Пълните условия са налични на страниците на обученията. За напълно начинаещите и хората, които искат да преценят дали това е пътят за тях, Академията организира безплатни курсове по основи на програмирането. Те се провеждат в рамките на 6 сесии, в които с помощта на водещ трейнър и екип от ментори участниците усвояват основите и се подготвят за приема в избрана Alpha.

Записването за тях продължава до 9 април и за двете програми.

Хора вече с базов опит в програмирането, които искат да надградят уменията си с практически опит, могат да гарантират мястото си в избрана програма с ранния приемен изпит през април. За да се включат в него, трябва да завършат кандидатурите си до 9 април за Alpha Java или Alpha JavaScript. Ако не са доволни от резултата, могат да се явят и на финалния изпит на 6 юни и за двете програми.

Индивидуален подход и 100% практика

Участниците в 6-месечните програми Alpha с два от най-търсените езици - Java и JavaScript, се подготвят за ИТ реализация в реална работна среда и с работа по практически проекти. Курсистите учат в малки групи от по 5-7 човека и разчитат на постоянна обратна връзка от трейнърите и менторите във всеки етап от обучението. Броят на участниците в програмата (45-50 човека) позволява индивидуално проследяване на представянето на всеки участник, предоставяне на постоянна и навременна обратна връзка и изготвяне на персонални планове за развитие и обучение спрямо нуждите им.

Подготовката на курсистите включва както технически сесии и усвояване на най-модерните технологии за изграждане на уеб приложения, така и ключовите днес софт скилс умения. С помощта на опитните трейнъри на Академията участниците развиват своите личности и комуникационни качества, сред които активно учене, управление на емоциите, адаптиране към промените в обкръжаващата среда, работа в екип. В края на програмите курсистите се срещат и с кариерен коуч, който им помага за следващия етап от развитието им - процесът по търсене на работа и професионална реализация.

Безплатен кариерен уебинар

На 22 март Академията организира безплатен уебинар за всеки, който обмисля кариерен старт в ИТ сектора. По време на събитието Кирил Станоев, технологичен трейнър в Телерик Академия ще сподели повече за 6-месечните програми с Java и JavaScript и ще проведе две вълнуващи дискусии - с бивши курсисти в Alpha, които днес са програмисти, както и със Стела Панова, която е част от екипа “Дизайн на учебното преживяване” в Академията. Стела ще разкаже за обновения формат на безплатните курсове по основи на програмирането и как желаещите могат да се запишат. Събитието е безплатно и изисква предварителна регистрация.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...