Smart Buildings, Smart City, Smart EconomyОстават броени дни до Международната конференция „Smart Buildings, Smart City, Smart Economy“, която ще се проведе в Новотел София на 4 ноември 2015 г.

Експерти и  специалисти от най-високо ниво ще презентират иновативните решения за градската среда.

Посланици от Европа и Азия ще вземат участие във форума. Те ще споделят опита и практиките на международната общност относно преминаването от старите модели на управление към интегрираните модерни решения за градската система.

Експерти от публичния сектор ще презентират напредъка, постигнат от правителството в насърчаване на иновативността и предприемачеството, както и актуална информация относно постиженията в партньорство с ЕС за енергийни проекти и програми.

Ако искате да научите кои ще са следващите иновативни проекти, които ще променят начина ни на живот и облика на нашите градове можете да се запишете за събитието „Smart Buildings, Smart City, Smart Economy“ с отстъпка от 30% с Промо код: Smart 10! на: smart.b2bmedia.bg/registration.

В специално интервю пред b2b Media, Елица Панайотова, изпълнителен директор на София Тех Парк коментира българския потенциал за развитие:

Елица Панайотова„Целта на София Тех Парк е да създаде среда, която да подпомага иновациите, технологичния трансфер и контакта между хора с идеи. България има потенциал да се превърне в технологичен център на Балканите. Нужно е да се развиваме целенасочено с постоянни стъпки в правилната посока.

По време на конференцията ще наблегна и на темата за “Smart People” и как те могат да преобразят нашата среда.“

Друга тема, която ще бъде обект на дебати по време на конференцията, е  състоянието и бъдещето на българските сгради и „Smart“ практиките, които ще удължат техния жизнен цикъл.

По темата ще говори Бисера Иванова, изпълнителен директор на Фасилити Оптимум България:

Бисера Ивановa„Правилната поддръжка удължава живота на сградата и забавя естествения процес на амортизация. В жизненият цикъл на една сграда разходите по експлоатация са 76%, а разходите за строителство – 20%.

Очакванията са фасилити бизнесът да расте с около 20% на годишна база, като постепенно се приближава до нивата в старите европейски държави, считани за лидер в този сектор.

Участието на Фасилити Оптимум на конференцията „Smart Buildings, Smart City, Smart Economy“ цели да посочи мястото на фасилити мениджмънта в съвременното „Smart“ управление и поддръжка на сгради.“

Пълна програма на събитието можете да намерите на: http://smart.b2bmedia.bg/program

Официални гости:

Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика (поканен);
Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (поканен);
Любомир Христов, зам. кмет на Столична община (поканен);
Д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика;
Н.П. Шин Менг-хо, посланик на Южна Корея в България;
Елица Панайотова, изпълнителен директор на "София Тех Парк";
Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции;
Десислава Йорданова, съветник на министъра в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Партньори:
CCI France-Bulgarie, AHK Bulgarien, Bilateral Chamber of Commerce Bulgaria-Romania, Facility Optimum Bulgaria, Tickey, Chariot Motors, Savanto, The Chamber of Architects in Bulgaria, Bulgarian Facility Management Association, Bulgarian Water Association ,UNGC Network Bulgaria, Silicon Drinkabout - 100%, Software University, New Bulgarian University, BAIT, Interimage, Kaldata.bg, Imot.bg, Offnews.bg, Manifesto.bg

Вижте още: