Новата версия дава възможност на доставчиците на услуги да защитават цялостни инфраструктури

Acronis, световният лидер в киберзащитата, обяви пускането на пазара на новата версия на Acronis Cyber Cloud 8.0 - известната платформа за киберзащита за доставчици на услуги.

Повече от 40 основни нови възможности ще бъдат достъпни във всички дванадесет центъра за данни в целия свят в началото на месец ноември. Функциите, които по-рано се предлагаха само от локалноторешение за защита на данните на Acronis (Acronis Cyber Backup Advanced Edition), сега ще осигурят на доставчиците на услуги възможност за предоставяне на съвременна киберзащита, без значение колко големи, комплексни или сложни са инфраструктурате и натоварването на клиентите им.

Някои от новите възможности са:

  • ·Ефективни операции за управление на групи,
  • ·Няколко нови функции при възстановяване в случай на срив, които обогатяват възможностите за продажби чрез безпроблемна и опростена поддръжка за всеки клиент 
  • ·Подобрено лицензиране и управление на функциите

Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis, коментира: “Традиционната защита на данните не е достатъчна, за да може всеки бизнес да остане конкурентоспособен и да расте. С Acronis Cyber Cloud 8.0 ние правим управлението на киберзащитата по-лесно, по-ефективно и дори по-сигурно за всички среди и натоварвания, така че няма място за грешки."

Новости в някои от основните услуги

Партньорите могат да очакват около 25 други допълнения, включително:

  • ·Agent-less, application-aware VM бекъп на Hyper-V,
     
  • ·Удостоверяване на автоматичен бекъп на резервни копия за независима проверка, че определени файлове са непроменени
     
  • ·Нов Startup Recovery Manager за възстановяване на машини за минути, дори ако операционната система не се зарежда

Acronis Disaster Recovery Cloud също ще има подобрения в инструментите си за сигурност, запазване и предоставяне на услуги. Няколко от акцентите включват възможността да се използват криптирани резервни копия за извършване на откази, автоматизирани операции по възстановяване при срив с използване на сигурно съхранени пароли и възстановяване при срив на множество клиентски мрежи.

Имайки предвид все по-еволюционния характер на развитие на днешните киберзаплахи, Acronis също непрекъснато подобрява функциите си за автентичност на данните. Ключовите подобрения в услугата Acronis Notary Cloud ще позволят на доставчиците на услуги лесно да активират проверката на данните чрез нова публична уеб страница - елиминирайки необходимостта от използването на потребителския интерфейс на Acronis Notary Cloud за проверката на файловете.

Всички тези подобрения показват стремежа на Acronis да осигури цялостна киберзащита за партньори и клиенти – чрез гарантиране на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на данните (известни също като петте вектора на киберзащитата или съкращението SAPAS). С фокуса си върху предоставянето на лесни, ефективни и сигурни решения за киберзащита, Acronis е уникално позициониран, за да помогне на доставчиците на услуги и техните клиенти в преодоляването на нарастващите предизвикателства в сферата на сигурността нарастващите разходи, свързани с тези тенденции.

Използвайки пакета от услуги на Аcronis Cyber Cloud, доставчиците на услуги могат да предоставят напълно интегрирана, безкомпромисна киберзащита за своите данни, включително хибридно облачно резервни копия, възстановяване при срив, защита на данни, базирана на изкуствен интелект, синхронизиране и споделяне на файлове и нотариално удостоверяване на файлове, базирано на блокчейн, и услуги за електронно подписване. За да осигури всички тези услуги с максимално ниво на ефективност, Acronis Cyber Cloud предлага удобна за потребителите платформа за обединено предоставяне на услуги, управление на акаунти, мониторинг и други.

 

Вижте още: