Accenture и VMware стартират съвместна бизнес група, която ще съдейства за по-бързата дигитална трансформация и миграция към облачното пространство
 
Технологичният гигант Accenture и глобалният лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност – VMware, разширяват своето над 20-годишно партньорство. Те стартират специална бизнес група, която ще подкрепи компаниите, мотивирани да преминат към дигитална трансформация, да приемат стратегия, с фокус изцяло върху облачните технологии. Превръщайки ги в приоритет, ще ускорят процесите на изграждане на модерни мобилни приложения и ще използват облачното пространство, като основа за иновации и нови бизнес модели. Крайният резултат ще бъде по-висока добавена стойност – както за техните клиенти, така и за партньорите, с които работят.

В новосъздадената бизнес група двете компании си партнират с ключови професионалисти, отдадени на технологиите. Всички те притежават богат опит в хибридните облачни технологии и миграцията в същата посока; утвърждаването на облачния подход за изграждане и поддържане на приложения, възползвайки се от всички предимства на технологичния модел; модернизация на приложения и осигуряване на необходимата сигурност в ключови индустрии.

Близо 2000 специалисти, част от екипа на Accenture, обучени в продуктите и услугите, които предоставя VMware, се присъединяват към бизнес групата. Тя ще помогне на клиентите да се възползват от мащабните възможности и гъвкавостта, които предоставят облачните технологии. Тези два приоритета са с особена важност за повишаване на корпоративната ефективност и създаването на иновации в мащаб.

„Облакът е най-мощният инструмент за овладяване на промяната,“ споделя Джули Суит, главен изпълнителен директор на Accenture. „Това е и причината голям брой компании да ускоряват преминаването си към облачните технологии. Съвместната бизнес група между Accenture и VMware ще им осигури необходимата скорост, мащаб и сигурност, за да трансформират своите бизнеси и да създават по-голяма стойност.“

Новата бизнес група е част от Accenture Cloud First – екосистема на стойност 3 млрд. долара, създадена от Accenture още през септември 2020 г. Тя инвестира в нови възможности, технологични решения, партньорства и ангажиране на клиенти в процеса по оформяне, придвижване и управление на бизнесa в облачната реалност. В съвместното си начинание, Accenture и VMware ще инвестират в свои общи проекти – нови за пазара и в областта на продажбите, обучение на по-голям брой специалисти от двете компании и разработване на нови предложения за услуги и активи, с подкрепата на технологиите, с които оперира VMware.

Двете компании ще разработят предварително проектирани решения за отделните индустрии, включително платформа, която да съдейства на телекомуникационните компании за ускоряване на процесите по внедряване на 5G. Партньорството представлява многомилионна и многогодишна инвестиция и за двете компании. Accenture е главен партньор на VMware и ключов системен интегратор на глобално ниво, в рамките на компанията. Заедно с това, екипите на Accenture притежават широко и задълбочено разбиране за възможностите, които VMware предоставя.

 „За да отговорят на изискванията на настоящата безпрецедентна бизнес среда, все повече компании са длъжни да разработят многооблачна стратегия – по-бързо от всякога,“ споделя Пат Гелсингер, главен изпълнителен директор на VMware. „Accenture VMware Business Group ще обедини екипи от световен клас, които притежават необходимия опит и експертиза, които да утвърдят по-висока скорост на процесите, гъвкавост и устойчивост, необходими на компаниите и днес, утре.“

Новата бизнес група ще стартира специализирана VMware Cloud Migration Factory – система за миграция към облака по-бързо и сигурно, с помощта на високо автоматизирани процеси, прецизирани от миграцията и модернизацията на хиляди мобилни приложения. Тя ще предостави на клиентите достъп до контролирана среда и специализирани ресурси за планиране, тестване, миграция и модернизация на приложенията в мащаб – към предпочитания от тях публичен, частен и/ или хибриден облак. По този начин, ще съдейства за намаляване на риска от миграцията на работното натоварване на VMware и ще ускори съотношението между оперативно време за работа и добавена стойност.

Вижте още: