Acronis,световният лидер в киберзащитата, днес пусна на пазара Acronis True Image 2020- новата версия на своето всепризнато персонално решение за киберзащита. Като част от обявяването,компанията разкри, че новата версия дава възможност на потребителите автоматично да копират локални резервни копия в облака– което го превръща в първото персонално решение за автоматизиране на правилото за бекъп 3-2-1  правилото за бекъп 3-2-1, което експертите по защита на данните почти универсално препоръчват.

Нещо повече, функцията за двойна защитачрез репликация е само едно от повече от стоте подобренияи нови възможности, включени в Acronis True Image 2020, които имат за цел да подобрят още повече функциите на продукта, контрола и сигурността.

„Имайки предвид колко много разчитаме на данните днес, нашите дигитални активи никога не са били по-ценни от сега. Но това също означава, че всекидневно боравим с повече данни и повече устройства от всякога. Защитата на тези данни от непрекъснато нарастващия риск от киберпрестъпления поражда няколко предизвикателства като повишена усложненост, сигурност и грижа, свързана с разходите,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. „Правейки цялостната киберзащита удобна, ефективна и сигурна, Acronis може да помогне на хората и да гарантира, че всички техни данни са защитени.“

Новата версия на продукта е най-новото решение на компанията, което съчетава традиционна защита на данните и киберсигурност в едно решение. В резултат на този подход, Acronis True Image 2020 е единственото персонално решение за справяне с всички пет вектора на киберзащитата - гарантирайки безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните (SAPAS).

Този уникален подход гарантира, че Acronis True Image 2020 предоставя лесна, ефективна и сигурна киберзащита на домашните потребители, просюмърите и малките бизнеси.

Леснодостъпни, надеждни резервни копия

Като всепризнат новатор в индустрията, Acronis вече е представял първи новости, свързани със защитата на потребителските данни.Тези постижения включват първите по рода си full image backupsза домашни потребители и първото архивиране, предлагащо възможност за клониране на системен диск- както на Windows, така и на Mac. В допълнение, това все още е единственото решение за създаване на резервни копия, което включва интегрирана защита срещу злонамерен софтуер, базирана на изкуствен интелект, както и сертифициране и проверка на автентичността на данните, базирани на блокчейн. Активирането на автоматично копиране на локални резервни копия в облака е най-новото в историята на компаниятана модерните иновации.

Също така, Acronis True Image 2020 улеснява потребителите в процеса на запазване на всички данни, приложения и системи в безопасност. Въпреки, че независими тестови лаборатории вече са заключили, че Acronie True Image е до10 пъти по-бърз10 пъти по-бърз от конкурентни продукти, версия 2020 представя нов формат за създаване на резервни копия, който осигурява по-добра цялостно представяне, включително още по-бързи скорости на бекъп и възстановяване. Това дава възможност на потребителите за още по-бърз достъп до файлове в облака.

Новият Tray Notification Center предоставя на потребителите последните актуализации за състоянието на процеса по създаване на резервни копия, за да могат бързо да разрешават своите проблеми. В допълнение, те ще получават последните новини за подобряване на тяхната киберзащита.

 “Acronis True Image е един от малкото продукти които дават индустриално ниво на сигурност за малкия и среден бизнес, без това да налага повишаване на цената на продукта. С уникалната по рода си технология - Acronis Active Protection потребителите добавят още един допълнителен слой към защитата на своите данни и ресурси. Технологията е изключително добра в защитата срещу атаки от тип зловреден код и криптовалутни атаки, чиято основна цел са не само големите корпорации, а дори малкият и среден бизнес. Поддържането на актуален бекъп на служебната информация, автоматично предотвратява евентуални загуби след заразяване с вирус или в случай на повреда във вашето устройство. Ние от Клико България ви съветваме – “Safety First”, не оставайте бизнесът ви на случайността атаката да го пропусне, а винаги имайте актуален Архив на вашата информация.”, коментира екипът на Клико България.

 

По-добър контрол

В допълнение към подобрената технология за създаване на резервни копия, Acronis True Image 2020 гарантира, че потребителите могат да запазят данните си в безопасност, където и да се намират те. Новата версия позволява на потребителите да избират с кои Wi-Fi мрежи да се правят резервните копия, което им позволява да избягват несигурните общодостъпни мрежи, които могат да изложат данните им на риск.

Потребителите искат също така да са сигурни, че процесът на бекъп не пречи на работата с техния компютър, като например да изтощава батерията на лаптопа. С Acronis True Image 2020 потребителите контролират кога да се правят резервни копия. Например, когато батерията е с капацитет под 40%, резервните копия няма да се изпълняват.

По-сигурни срещу киберзаплахите

За последните три години Acronis True Image е единственото персонално бекъп решение с вградена анти-малуер защита, подсилена от изкуствен интелект. Интегрираната технология, наречена Acronis Active Protection, спира рансъмуер и крипто-джакингатаките в реално време и автоматично възстановява всички засегнати файлове.

Вместо да сканира за зловреден софтуер, технологията следи поведението на системата за поява на евентуални атаки. В резултат на този подход тя е изключително ефективна при откриване и обезвреждане на всякакъв вид атака, включително форми на рансъмуер, които никога не са били виждани досега. Тази технология е блокирала повече от 400 000 рансъмуер атаки през изминалата година.

Макар и добре работеща, тази защита, подсилена от изкуствен интелект, е подобрена в новата версия на Acronis True Image2020. Тя включва усъвършенствани модели за машинно обучение, за да направи Acronis True Image 2020 още по-ефективен при спиране на всички видове киберзаплахи.

“Acronis True Image 2020 предлага лесно за употреба приложение с поддръжка на всички основни операционни системи, което потребителятможе сам да конфигурира, благодарение на интуитивния интерфейс и опростения дизайн на етапите за конфигуриране. Добавянето на възможност за автоматичен бекъп в облака след успешно приключване на архивиращата задача и другите допълнителни функционалности, показват че Аcronis слуша клиентите си и развива продукта в посока опростяване на стъпките и разрешаване на Acronis True Image да се грижи за успешен бекъп, без това да нарушава работата на потребителя. 

Дребни на пръв поглед подобрения като Back up on Selected Wi-Fi, Custom Power Management и Enriched Anti-Ransomware правят продукта особено важна част от всяка работна станция.“, коментираГеорги Терзиев, Системен Администратор, Контракс и Димитър Пенев,Системен Архитект, Контракс. 

Цени и наличност

Предлагат се три версии на Acronis True Image:

  • ·Standardе многогодишен лиценз, предназначен за клиенти, които съхраняват своите данни само на локални дискове.Не са включени облачни хранилища или функции, базирани на облака. Включва локално създаване на резервни копия на неограничен брой мобилни устройства. Цените започват от $49,99 за един компютър.
  • ·Advanced(най-популярната опция) е едногодишен абонамент, който включва 250 GB Acronis Cloud Storage и достъп до всички функции, включително локални и облачни архиви на неограничен брой мобилни устройства. Цените започват от $49,99 годишно за един компютър.
  • ·Premiumе едногодишен абонамент, който включва блокчейн базирано сертифициране на данни и възможности за електронен подпис, както и 1 TB облачно пространство в Acronis Cloud Storage. Цените започват от $99,99 годишно за ед ин компютър.

Всички версии включват Acronis Active Protection – защита, базирана на изкуствен интелект срещу злонамерен софтуер, и обхващат неограничен брой мобилни устройства. Клиентите с абонамент могат да закупят допълнително място за съхранение в облакапри нужда.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...