DataArt открива нов развоен център в Бангалор, Индия

Разширяването е част от стратегията за географска диверсификация и осигуряване на висококачествено клиентско обслужване

DataArt, глобална технологичка компания, разработваща софтуерни решения за клиенти от различни индустрии, обяви откриването на своя нов R&D център в индийския град Бангалор.


Той е резултат от стратегията на компанията за по-добро глобално покритие при работата с клиенти от САЩ, Обединеното кралство, Европа и Близкия изток. Новата локация също така ще отговори на нуждите на партньорите на компанията за повече гъвкавост по отношение на технологични умения, часови зони и мащаб.

Бангалор, известен със своята развита технологична екосистема и квалифицирана работна сила, е първата локация на DataArt в Индия. Градът ще служи като ключов център за разработка на софтуер, научноизследователска и развойна дейност, както и дейности, свързани с поддръжка на клиентите на компанията.

„През последните над 20 години DataArt изгради уникална корпоративна култура за висококачествено обслужване, която е силно ценена от нашите партньори. Вярваме, че комбинирането на тази култура с огромния мащаб, който Индия предлага, ще създаде много предимства за клиентите ни, предоставяйки им добавена стойност и иновации", споделя Юджийн Голанд, главен изпълнителен директор на DataArt.

За да управлява ефективно бизнеса си в Индия, DataArt ще работи с Шийтал Кале, която поема поста управляващ директор и ръководител на DataArt R&D Индия. Тя е доказан професионалист, който споделя ключовите ценности на DataArt и ще допринесе чрез опита и познанията си на местния пазар.

„Като ръководител на развойния център в Индия, имам привилегията да предоставя на нашия пазар на труда ангажимента на DataArt за гъвкавост, включително избор на работен режим: офисен, хибриден или отдалечен, както и баланс между работа и личен живот, обучение, възможности за кариерно развитие и глобална мобилност. Ще се стремим да работим активно в партньорство с локалните професионални общности и университети“, споделя Кале.

Новият офис за научноизследователска и развойна дейност, разположен в един от най-добрите технологични паркове в Бангалор, първоначално ще се фокусира върху наемането на професионалисти в областта на софтуерното инженерство и data science, както и експерти в работата с клиенти. Той ще работи в международно разпределени екипи съвместно с останалите глобални офиси на DataArt, за да подпомогне мисията на компанията за предоставяне на най-добрите технологични решения на клиенти от различни индустрии.

„Развълнувани сме да започнем нашата работа в Индия, страна, която е в основата на ИТ индустрията. Стартирайки дейностите си в това невероятно място, очакваме с нетърпение да се интегрираме с неговото наследство, хора и технологии”, споделя Михаил Завилейски, ръководител на отдела за организационно развитие в DataArt.

Вижте още: