Зала “Мусала” в новия Център за дигитални технологии на ТУ - София

Днес в Технически университет - София беше открит новият Център за дигитални технологии. Софтуерната компания Мусала Софт е партньор на Центъра, изграждайки компютърна лаборатория “Мусала”. Създадената инфраструктура подкрепя обучението на студентите в университета, както и изпълнението на различни научни и изследователски проекти.

“Изграждането на съвременна компютърна лаборатория за Технически университет - София е поредната стъпка от продължаващата вече 23 години политика на Мусала Софт да подкрепя водещите центрове за ИТ образование в България. Щастливи сме да участваме в развитието на поколения студенти, които след това стават част от успешния българския ИТ бизнес и на свой ред продължават традицията да подкрепят и мотивират следващото поколение” – сподели Станислав Овчаров, Главен оперативен директор в Мусала Софт.

Зала “Мусала” е част от дългогодишно сътрудничество между Мусала Софт и Технически университет - София, което включва подкрепа в изготвяне на учебни програми, реализиране на съвместни научни проекти и инициативи, стажантски програми, партниране в откриване на нова академична години, дипломирания, гост лектори и др. ТУ - София и Факултет Компютърни системи и технологии са партньори на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт.

Партньорството с Университета е част от цялостната стратегия за корпоративна социална отговорност на Мусала Софт - подкрепа на ИТ образованието в страната, развитие на талантите в точните науки, изграждане и поддържане на здрава и сплотена ИТ общност.

Зала “Мусала” в новия Център за дигитални технологии на ТУ - София

Допълнителна информация за Център за дигитални технологии: В Центъра за дигитални технологии към кампус “Студентски град” ТУ - София, изграден по проект Център за върхови постижения УНИТе, годишно ще имат възможност да се обучават и специализират 3000 български и чуждестранни студенти. С площ от над 2500 кв.м. и 14 лаборатории със специализирано оборудване, изградени с помощта на бизнеса, както и лекционна зала със 140 места, библиотека и кабинети за преподаватели и изследователи, Центърът дава заявка за здраво и стабилно сътрудничество между академичната общност и бизнеса за подкрепа и развитие на ИТ талантите в университета.

Допълнителна информация за Мусала Софт : Мусала Софт е водеща софтуерна компания с екип от 750+ професионалисти от 10+ националности, специализирана в IT консултиране, изграждане и внедряване на сложни и мащабни софтуерни проекти.

Клиентите са предимно големи международни корпорации и институции, сред които: IBM, VMWare, SAP, Experian, Bosch, Deutsche Telekom, Yettel, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, ProCredit Bank, Commerzbank, Generali, BMW, Perkin Elmer, Митническите служби на Холандия, НАП-България, Mubadala и др. Успешно компанията е реализирала 1000+ проекта за 200+ клиенти в областите - интеграция в облака, интернет на нещата, големи данни, изкуствен интелект и добавена реалност. 

С гордост компанията влияе на европейско и глобално ниво чрез международните си инициативи като състезанието за програмиране CodeIT.bg (https://codeit.bg/), работата с образователни институции и неправителствени организации. 

Мусала Софт е носител на десетки национални и международни награди в областите - развитие на човешките ресурси, бизнес и технологични иновации, CSR. 

Компанията е сертифицирана по международните стандарти за управление на качеството ISO 9001:2015, управление на сигурността ISO 27001:2013, управление на личните данни  ISO 27701: 2019 и „Зеления сертификат“ ISO 14001:2015. Мусала Софт е първата в България с ISO 26000 - насоки за социална отговорност и носител на TISAX - доверен доставчик на услуги за автомобилната индустрия. 

Вижте още: