Всеки четвърти участник в обучението за UX/UI дизайн на Телерик Академия - финансиран от работодател

Със старта на новия прием в Upskill UX/UI Design от Академията обявиха на годишна база 120% ръст на обучаващи се, изпратени от компании

Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви с началото на новия прием за 3-месечната програма Telerik Academy Upskill UX/UI Design ръст на курсистите, изпратени от работодател. През 2022 г. всеки четвърти участник в обученията за UX/UI дизайнери е финансиран от компанията, в която работи. На годишна база увеличението на тези курсисти е 120%, а интересът към дисциплината се е увеличил с близо 50%.

На фона на завишения интерес към развитие на ключови и търсени UX/UI умения стартира и новият прием за програмата Upskill UX/UI Design. Кандидатстването е отворено до 27 август за всеки с опит в дизайна или свързана сфера, който иска да надгради уменията си, както и за компании, които искат да развиват служителите им.

„Динамиката на развитие на технологиите и на търсените умения е такава, че ако си пасивен спрямо промените, рискуваш сериозно изоставане. Максима, валидна и за бизнеса, който все по-често поглежда към наличния талант и неговото развитие. Това важи с пълна сила за дизайн сферата и в частност – изграждане на качествено потребителско изживяване. През 2022 г. отчетохме близо 50% годишно увеличение в интереса към програмата ни за UX/UI дизайнери.

Обучаващите се увеличиха с 32%, а от тях курсистите, изпратени от работодатели - със 120%. Днес да притежаваш добре подготвени служители с актуални умения е ключово за бъдещето на всяка компания. Умения, които при нас усвояват за 3 месеца, защото идват директно от експертите, които ги практикуват ежедневно. И в новото издание на Upskill UX/UI Design курсистите отново могат да започнат дори една стъпка по-рано с безплатен предварителен курс, за да бъдат още по-успешни”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Новият прием в Upskill UX/UI Design

Приемът в програмата за подготовка на UX и UI дизайнери е отворен до 27 август за студенти и специалисти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, както и компании, които искат да надградят уменията на служителите си от свързани роли. Кандидатите трябва да отговорят на мотивационните въпроси на сайта на Академията и да представят свое портфолио или дизайн проекти. Обучението се провежда онлайн с вечерни лекции на български език, което го прави подходящо за работещи хора от всяка точка на страната и чужбина.

Всеки, който иска да увеличи шанса си за прием чрез надграждане на портфолиото си, може да го направи с безплатния предварителен курс преди програмата. Участниците в него работят по 5 нови дизайн проекта и обсъждат темите като дизайн принципи, композиция, типография и цветове с двама експерти от водещите софтуерни компании Quantive (до скоро Gtmhub) и Fourth по време на седмични Q&A сесии. Желаещите да участват в безплатния предварителен курс трябва да завършат кандидатурата си до 9 юли.

Екип от опитни практици

Завишеният интерес към развитието на UX/UI дизайн уменията е резултат от търсенето на добре подготвени специалисти и конкуренцията в пазара на дигитални услуги. Затова и програмата Upskill UX/UI Design подготвя участниците с най-модерните UX и UI практики и похвати в среда, близка до реалната. Курсистите развиват търсени умения и ги прилагат на практика с работа в екип по практически задания и проекти. Изучаваните теми са съобразени с търсенето от компаниите, а лекциите са водени от опитни практици, които са част от изграждането на софтуерни продукти за успешни стартъпи и големи международни компании като Progress, Oblik Studio, Remix, Radzen, OfficeRnD, Quantive, NitroPack.

Водещ трейнър на програмата е Поля Василева, ръководител „Дизайн и UX“ в Телерик Академия и професионалист с над 15 г. опит в областта. Заедно с Филип Русев, UX Designer в The World Bank Group и Ивелина Павлова, графичен и UX/UI дизайнер в NitroPack, тя менторира и помага на курсистите да развият търсени UX и UI умения. Към тях се присъединяват и опитни гост-лектори, сред които Асен Цекин, старши продуктов дизайнер в OfficeRnD, Милен Донев, ръководител „UI Дизайн“ и UX архитект, Светлин Николаев, директор Innovation и UX в Progress, Васил Йорданов, ръководител „Дизайн“ в Radzen. Курсистите разчитат и на помощта на ментори, бивши курсисти на Академията, които споделят съвети и им помагат в предизвикателните моменти от обучението.

Успешна UX/UI кариера

Участниците в 3-месечната програма преминават през холистична подготовка и усвояват практически умения, които могат да приложат веднага на работното си място. Близкият контакт с водещите трейнъри помага за бързата обратна връзка и насоки при изграждането на ключови UX и UI познания. Курсистите работят в малки екипи и разработват реални проекти, сред които цялостен прототип на реално приложение, landing страница и уебсайт към него. Тези проекти допълват портфолиото на участниците и са доказателство за новите умения, които са придобили и са ключови при търсенето на работа в сферата на UX/UI дизайна.

На 8 юни по време на безплатен уебинар част трейнърите в програмата и вече завършили курсисти ще споделят повече за обучението, безплатния курс преди него и възможностите за развитие в UX/UI сферата. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...