Endava България продължава да инвестира в развитието на местните ИТ общности

Водещи специалисти от компанията говориха пред бъдещите лидери в индустрията по време на цикъл от лекции в партньорство с техническите университети Русе и Варна.

„Endava България“ продължава с отдаденост да следва своята мисия и да инвестира в ИТ общностите в страната, като се фокусира върху развитието на младите таланти. През март 2023 г., в серия от лекции, бе насърчено професионалното израстване и развитие на младите хората в университетите в сраната.

Като част от планираните активности водещи специалисти от компанията изнесоха лекции и направиха уъркшопи в колаборация с университети в Русе и Варна. Така те дадоха възможност на студентите, които са бъдещето на индустрията, да се запознаят с тенденциите в сферата на новите технологии и с реални казуси от практиката.

В катедра „Компютърни системи и технологии“ на Русенския университет бяха изнесени две лекции пред магистри на тема „Cloud technologies”. За „Serverless computing & Practical demonstration of Function as a Service(FaaS) based on Java and AWS Lambda“ говори Людмил Радулов, докато Калоян Миронов сподели своите познания в областта на „Event-driven architectures in AWS“.

В Техническия университет във Варна бе реализирана мащабна програма в партньорство със студентския клуб „Creative Code“. Основната цел на специалистите на Endava, беше да подпомогнат работата на студентската организация в университета в съставянето на цялостна модулна програма, която обединява теми от различни дисциплини: управление на проекти, разработка на софтуер и приложения, тестинг и др. Подобни партньорства развиват креативното мислене, спомагат за обмяната на опит, знания и възможности за бъдещите таланти. В уъркшопите между 9 и 22 март като лектори се включиха Руси Русев, Владимир Игнатов, Любомир Ганчев, Павел Павлов и Николай Борисов.

На 13 април в Икономическия университет във Варна ще се проведе още една лекция на тема: „Project management: Agile fundamentals“, която ще бъде водена от Морислав Кузманов, Agile project manager В Endava България.

„Бъдещето принадлежи на младите и ние от Endava не само твърдо вярваме в това, но правим още една крачка напред със съзнанието, че за да бъде това бъдеще устойчиво, нашите млади колеги трябва да получат нужното обучение и подкрепа. Тази увереност ни кара да предлагаме нашата помощ на младите хора от българската ИТ общност, които искат да градят бъдеще в технологичната индустрия. Подобни pro bono инициативи от страна на нашите колеги са изключително важни и за развитието на техните меки и лидерски умения “, споделя Дариус Щефан, Мениджър на „Endava България“.

През 2023 г. „Endava България“ ще продължи своя ангажимент към развитието на ИТ общността в страната, споделяйки знания и ноу-хау, които са неизменна част от културата на компанията за споделяне на опит и служба на обществото и развитието на местните технологични общности.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...