Бившият дългогодишен старши лидер на Microsoft и изпълнителен директор на Citrix ще помогне да се привлече одобрение на иновативните решения за кибер защита наAcronis вкорпоративния сектор.

Acronis, глобален лидер в кибер защита и хибридно облачно съхранение, обяви, че Кирил Татаринов, бизнес и технологичен директор с повече от 30 години опит всферата на корпоративния софтуер, се присъедини към Борда на директорите на Acronis.

Татаринов има богат опит в прилагането на ефективни стратегии за развитие на продукти и дълбоки познания в областта на корпоративните информационни технологии – и двете ще помогнат наAcronis за по-бързото навлизане в корпоративния и публичния сектор.

“Радваме се да посрещнем още един силен лидер в нашия борд на директорите. Опитът на Кирил в разпознаването на възможности и привличане на печалба, ще помогне на Acronisда достигне амбициозните си стратегически цели. Acronisосигурява лесни, ефиктивни и сигурни решения, адресиращи петте в сектора на кибер защита – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) — които представляват интерес за всякакви по размер компнии по света. Експертизата на Кирил ще ни помогне да ускорим разширяването на пазара,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis.

Татаринов наскоро беше президент и главен директор на CitrixSystems. Под негово ръководство, Citrix представи нова визия и стратегия, драстично задминаваща корпоративната култура, фокусирайки се върху иновация и трансформация на облака. По време на работата му във фирмата компанията е постигнала шест последователни положителни тримесечия, оправдавайки и дори надвишавайки очакванията на WallStreet, генерирала е възвръщаемост на акционерите, надвишаваща 50%, възродила е основни продукти и е стартирала нови cloud инициативи и придобивания.

Също така, Татаринов е работил 13 години в Microsoft, заемайки няколко роли, включително президент на подразделението MicrosoftBusiness Solutions(MBS). Преди това e бил корпоративен вицепрезидент на подразделението Management and Solutions, където e отговарял за управленските технологии и продукти на MicrosoftWindows, включителноMicrosoftSystemCenter и WindowsServer решенията. 

“Acronis е удивителна, иновативна технологична компания и аз съм наистина развълнуван да се присъединя към борда на директорите. Вярвам, че визията на фирмата и  нейните продукти са много добре позиционирани, така че да помагат на клиенти и компании с всякакъв размер да защитят дигиталните си активи,” каза Татаринов. 

Вижте още: