Нетера е сред ключовите дейта център инвеститори в Европа

Класацията е на консултантската компания Arizton, която прави мащабни пазарни проучвания и анализи

Нетера за пореден път е призната за един от „Най-видните инвеститори в дейта центрове в Европа“ и е единствената българска компания в този списък редом с имена като Amazon Web Services, Facebook (Meta), Equinix, Google, Microsoft, NTT Global Data Centers, Orange Business Services и др.

Класацията е част от проучване на консултантската компания Arizton, озаглавено „Европейският пазар за изграждане на центрове за данни – перспективи и прогноза за индустрията 2023-2028 г.“.
С близо 30-годишнния си опит на световния телекомуникационен пазар Нетера е доверен доставчик на дейта център решения и глобална свързаност както за най-големите световни компании, така и за малкия и среден бизнес.

Компанията притежава 4 дейта центъра, в които предоставя на клиентите си първокласна колокация, бърза и сигурна свързаност, енергийно-ефективни системи за охлаждане, възможност да наемат апаратура и сървъри и поддръжка от професионален екип 24*7.

Центровете за данни на Нетера работят под марката София дейта център - SDC. Два от тях са в София и се намират в общ кампус. Те са изградени и оборудвани в съответствие с най-високите стандарти в индустрията и свързват своите клиенти с най-големите телеком оператори в света.

SDC Столник е част от Дейта център парк Столник - най-големият дейта център и телекомуникационен хъб в Югоизточна Европа. Предлага неограничено пространство за колокация и мощност, както и специално проектирани зали за криптомайнинг.

SDC Русе е основна точка на присъствие на BFOR - най-краткото оптично трасе между Румъния и Турция. Със своята стратегическа локация и надеждна резервирана свързаност, SDC Русе е подходяща алтернатива за предотвратяване на прекъсването на основни бизнес процеси при бедствия и аварии.

Чрез своите центрове за данни и вече изградената глобална мрежа от над 200 точки на присъствие в повече от 65 държави, Нетера предоставя широко портфолио от услуги. Компаниите се доверяват на телекома за международна свързаност, гарантиран бизнес интернет (DIA), глобален пиъринг, DDoS защита, дейта център услуги, сървъри под наем, облачни решения и други.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...