Нетера обявява програма за насърчаване на стартиращи фирми

„Подкрепата за стартиращи фирми насърчава процеса на откриване на иновативни решения на глобалните предизвикателства“, казва Невен Дилков, основател и изпълнителен директор на компанията

Нетера стартира програма Startup Accelerator за насърчаване и подкрепа на стартиращи фирми. В рамките на тази програма компанията предоставя услуги безплатно или на значително по-ниски цени, които включват облачни сървъри, колокация, свързаност и киберсигурност.


Предложението на neterra.cloud е изградено върху авангардна, високопроизводителна облачна платформа с последно поколение процесори Intel(R) Xeon(R) Platinum. То включва неограничен трафик на данни и мащабируеми решения за съхранение от корпоративен клас. В пакета е предвидено и безплатно архивиране, решения за възстановяване след бедствие и защита от DDoS атаки за първите 6 месеца.

Иновативните стартиращи компании могат да разчитат на подкрепата на Нетера и за колокация в четирите центрове за данни на компанията - София дейта център 1 (SDC 1), София дейта център 2 (SDC 2), SDC Столник и SDC Русе. В тях могат да се възползват от висококачествена свързаност и глобален интернет обмен чрез платформата NetIX.

През първите 6 месеца Нетера покрива разходите за предоставяните услуги, а стартиращите компании заплащат само разходите си за електроенергия. След този първоначален период глобалният телеком продължава да предоставя колокация с отстъпка, като цените започват от 12 евро за един сървър на месец.

Бенефициентите на програмата получават безплатно и консултантски услуги от висококвалифицирани и опитни специалисти в областта на мрежовата архитектура, препоръки за хардуер и софтуер, конфигурации, най-добри практики, управляеми и облачни услуги, сървъри за приложения, хостинг доставчици и др.

Програмата за подкрепа на стартъпи е продължение на досегашната политика на Нетера да подава ръка на започващи фирми, която компанията провежда още от основаването си.
Преди близо 30 години Нетера помага на повечето тогавашни интернет доставчици да стартират дейността си и да се развият успешно.

Нетера обявява програма за насърчаване на стартиращи фирми

Един от най-показателните примери от последните години е платформата за онлайн обучение ucha.se. Дарин Маджаров, основател на ucha.se, среща Невен Дилков, основател на Нетера, в менторска програма за развитие и подкрепа на млади таланти. Нетера подава ръка на начинаещия предприемач, като му предоставя услуги безплатно през първите месеци.

Днес ucha.se работи в международен мащаб, има стотици хиляди клиенти сред ученици, учители, родители и студенти. Бизнесът на платформата устойчиво расте, а мрежовите инженери и ИТ специалистите на Нетера увеличават ресурсите в съответствие с нуждите на клиента.

Основателят и изпълнителен директор на Нетера Невен Дилков споделя повече за мотивацията си да подкрепя стартиращи компании:

„Като помагаме на стартиращи фирми, ние ускоряваме процеса на откриване на иновативни решения на глобалните предизвикателства. Стартъпите генерират нови идеи, продукти и услуги, които могат да трансформират индустриите и да стимулират икономическия растеж. Чрез подкрепата си за тях ние насърчаваме среда за създаване на революционни решения, които да допринасят за развитието на световната икономика и обществото.

Друг важен мотив за нас е, че по този начин изграждаме трайни партньорства. Когато компаниите растат и постигат успехи с наша помощ, те остават наши партньори, а дългосрочните ни отношения се основават на лоялност и доверие“.

Вижте още: