Детският център на Progress отбеляза 10 години и стана лицензирана детска градина

Стартирал като една от първите корпоративни инициативи за родители на работното място, днес детският център е обучил и се е грижил за над 500 деца на служители на компанията.

Progress, довереният доставчик на софтуер за създаване на приложения и управление на ИТ инфраструктура, обяви днес 10-годишнината на своя детски център – безплатна инициатива за грижа и образование на децата на служителите. Заедно с това центърът стана лицензирана детска градина в партньорство с ЧДГ „Фънки Мънки“, утвърдена и доверена верига частни детски градини, следваща най-добрите практики в предучилищното образование.


Детският център на Progress стартира през 2013 г. като една от първите в България корпоративни инициативи за родители на работното място, даващи възможност на служителите да планират по-добре грижата за децата си и да съчетават работните и семейните ангажименти. През годините екипът на компанията изгражда висококачествена образователна програма с фокус върху интелектуалното, емоционалното и физическото развитие на децата, подготвяйки ги успешно за следващите етапи от тяхното образование. До момента в центъра, който е с капацитет 42 места, са се обучавали, забавлявали и създавали нови приятелства над 500 деца.

С прехода към детска градина Progress продължава да инвестира в грижата за служителите си и техните семейства, предлагайки възможност за целодневно занимание и обучение за децата им, сертификат за завършено предучилищно образование, както и достъп до медицинско лице намясто. Помещението на детската градина, което остава в модерния офис на компанията в кв. „Младост“ в София, отговаря на всички стандарти и регулаторни изискванията за целта. Запазва се и висококвалифицираният екип от девет специалисти – учители, помощник-възпитатели и медицинска сестра, повече от половината от които са част от инициативата от създаването й.

„Когато създадохме детския център преди 10 години, бяхме сред първите в бизнеса, които предложиха на служителите си възможност за грижа за децата им на работното място,“ коментира Алина Габер, директор „Привличане на талант“ в Progress. „Днес инициативата е една от най-обичаните ни придобивки и превръщането й в детска градина ни дава възможност да предложим още повече за децата и техните родители. Вече виждаме положителния отзвук и засиления интерес и се надяваме да вдъхновим и други компании да последват нашия пример.”

Разпростираща се на площ от над 550 кв. м., детската градина включва специализирани пространства за развитие на когнитивни и креативни умения и на логическо мислене. Децата разполагат с кабинет „Монтесори“, кухня с кът за малки готвачи, детска библиотека за четене и почивка, както и външно и вътрешно игрище. Дневният режим, заниманията и учебната програма са съобразени със спецификите на различните възрастови групи и включват допълнителни занимания като спорт, танци, гимнастика, английски език и др.

„Невероятно е да имаш колеги, които с времето стават и приятели, да се грижат за децата ни,“ коментира Борислав Иванов, главен софтуерен инженер в Progress. „Първото ми дете вече премина през центъра и това изигра съществена роля в оформянето ѝ като умното и смело момиче, което е днес. Благодарение на подготовката там тя беше приета в едно от най-добрите училища в София. Нямам търпение да запиша и второто си дете там след няколко месеца.“

Многократно отличавана като най-добър работодател с висока ангажираност на служителите, Progress непрестанно инвестира в създаването на работната среда, мотивираща и вдъхновяваща служителите да развиват пълния си потенциал и да балансират успешно професионалния и личния си живот. Компанията разполага с модерен офис, оборудван освен с детска градина и с денонощна фитнес зала и отделен етаж за релакс и забавление. Служителите имат 30 дни годишен платен отпуск, свободен ден за рождения си ден, възможности за доброволчество и допълнителни социални придобивки за съчетаване на работа и личен живот.

Вижте още: