Нетера пусна нова оптична градска мрежа в София

Тя достига до всички дейта центрове в сторицата, влиза в тях и ги свързва

Нетера изгради и пусна нова, бърза и сигурна оптична мрежа в София. Тя покрива цялата столица, включително всички важни бизнес центрове и пътни артерии като "Цариградско шосе", бул. "България", централните улици и булеварди.

Чрез нея компанията предлага интернет за бизнеса, защита от DDoS атаки, други услуги за свързаност, медия стрийминг. Квалифицирани инженери отговарят за поддръжката и оказват техническо съдействие при нужда 24*7.

Новата мрежа на Нетера има няколко съществени предимства. Тя е единствената оптична мрежа, която достига до всички дейта центрове в София, влиза в тях и ги свързва. Това включва както центровете за данни на Нетера, така и тези на останалите оператори.

Друга полза е, че кабелите са прокарани на по-голяма дълбочина под земята и са поставени в защитени тръби, за да се предотвратят рискове от прекъсвания.
За Софийската оптична мрежа компанията използва най-съвременното и качествено оборудване - от кабелите до оптичните разпределители (ODF) и конекторите. В резултат на това връзката е с изключително качество.

В столицата Нетера поддържа над 550 активни бизнес услуги и съзнателно инвестира в надеждни компоненти.

Благодарение на предварително заложените големи капацитети се очаква градската мрежа на Нетера да задоволява нуждите на бизнеса в София за години напред.
Същевременно тя е присъединена към националната оптична опорна мрежа на телеком оператора, която свързва всички големи български градове като Варна, Велико Търново, Бургас, Пловдив, Русе.

Вижте още: