От Европа до Бразилия за 60 милисекунди през NetIX на Нетера

NetIX вече може да предложи свързаност чрез EllaLink - най-бързия маршрут между Европа и Латинска Америка

Инженерите на Нетера осигуриха най-бързата връзка между Бразилия и Европа, като използваха NetIX – глобална платформа за обмен на данни, свързаност и пиъринг. Трафикът минава през оптичния подводен кабел с висок капацитет и ниски времезакъснения на EllaLink. Той свързва директно Латинска Америка и Европа.

С тази инвестиция Нетера помага на бизнеса да разширява мрежите си, да подобрява скоростта на връзките си и да се конкурира успешно на глобалните пазари. 

Бразилските мрежи могат да се свързват с Европа през NetIX за рекордно време от Сао Пауло, Форталеза и Рио де Жанейро, като до първите европейски точки на присъствие в Мадрид и Марсилия трафикът достига с почти светлинна скорост.

Невен Дилков, основател и управител на NetIX и Нетера, коментира: „Развълнувани сме, че сме от първите платформи в света, които използват капацитета на EllaLink. Тази връзка от 60 милисекунди през Атлантическия океан е голямо постижение – чрез нея ще помогнем на бизнеса да постига повече и да намали закъсненията в своята мрежа“.

„Ентусиазмът в Южна Америка за активирането на трасето през EllaLink е огромен! NetIX се превръща в много атрактивен доставчик на услуги в Бразилия, Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили, след като комбинира услугите си за глобален интернет обмен, свързаност и пиъринг с високоскоростната връзка на EllaLink, допълваФабрицио Коста, регионален директор наNetIX за Южна Америка. 

EllaLink подобрява свързаността и намалява времезакъснението на интернет трафика между Европа и Бразилия с 50%. Подводна кабелна система с дължина 9 334 км съкращава досегашния път на данните през Северна Америка.

EllaLink свързва големите центрове за данни на Сао Пауло, Рио де Жанейро и Форталеза с Лисабон, Мадрид и Марсилия. Трасето има капацитет за пренос до 100 Tbps интернет трафик от всякакъв вид – от телекомуникационни оператори, през академични и научни общности, здравеопазване, банки, финанси и други сектори на бизнеса.

Вижте още: