Родният финтех myPOS ускорява експанзията си в Европа

Родната финтех компания myPOS засилва присъствието си в Европа с отварянето на два нови магазина в Рим и Букурещ. С това многократно награждаваният финтех вече има магазини в 11 ключови града в Европа, а търговците могат да посетят всеки myPOS магазин и да получат безплатнa лична консултация, което отличава компанията от конкурентите ѝ. Екипът има амбициозни планове, като целта е скоро да излязат извън пределите на Стария континент и да разширят пазарния си дял в страните, в които вече оперират, както и да обогатят портфолиото с нови продукти и услуги.


myPOS е иновативна финтех компания, обслужваща малки и средни бизнес клиенти в Европейското икономическо пространство, Швейцария и Обединеното кралство. Тя предоставя решения за разплащане на място, в движение и онлайн на повече от 150 000 бизнеса в над 30 европейски страни. Това на практика е първата и единствена финтех компания в Европа, която позволява на търговците, приемащи дигитални плащания чрез нейните инструменти, да получат парите си веднага, без да бъдат таксувани допълнително за това. Тя предлага на малкия и среден бизнес гъвкави технологични решения без месечни такси, в следствие на което ѝ се доверяват все повече търгвоци в Европа.

„Екосистемата на myPOS комбинира предимствата на бизнес платформа с всички нужни инструменти, които дават шанс на търговците да получат парите си за секунди, да управляват средствата си с безплатна сметка, да проследяват плащанията в движение с мобилно приложение, да плащат фирмени разходи с безплатна бизнес карта и още много. Ние искаме да помогнем на колкото се може повече бизнеси в Европа да опростят ежедневните си операции и да ускорят растежа си“, споделя Максим Кочнев, финансов директор на myPOS.
Все повече търговци избират услугите на компанията и това е видно от нарастващия брой локации с ПОС терминали на компанията.

В България за първите шест месеца тази година броят на използваните терминали се е увеличил с около 40%. myPOS очаква терминалите, управлявани от компанията в страната да надминат 10 000 до края на 2022 г. „Доверяват ни се търговци в над 30 страни, защото идеята зад myPOS е всеки бизнес да може лесно да се възползва от иновативните решения за разплащане и по този начин да се справи с новите предизвикателства. Ние не натоварваме клиентите си с месечни такси, допълнителни разходи и дългосрочни договори, но слушаме и предлагаме решенията, от които се нуждаят. Винаги сме на разположение в нашите магазини, където търговците могат да получат безплатни консултации от екипа на myPOS“, казва Кочнев.

Платформата myPOS дава на микро, малките и средни бизнеси всичко необходимо, за да приемат плащания и да управляват различни аспекти от бизнеса си, включително дистанционните продажби и електронната търговия. Собствениците на бизнес получават безплатна мултивалутна търговска сметка, бизнес карта, иновативни технологични инструменти и една мощна екосистема, която да им помогне да продават навсякъде.

До края на годината myPOS планира да отвори и втори шоурум във Франция, след като през 2019 г. откри такъв в Париж.

Магазините в Рим и Букурещ се присъединяват към дългия списък на myPOS магазини в Европа, включително тези в Амстердам, Антверпен, Милано, Париж, Лисабон, Лондон, Виена, София и Варна. На европейско ниво служителите на компанията вече надхвърлят 400, а в България myPOS наскоро разшири своите корпоративни офиси и в София, където 40 души току-що се присъединиха към екипа. Основният оперативен център на myPOS е във Варна, където компанията е създадена, а служителите в България наброяват около 320.

От стартирането си през 2014 г. myPOS предлага голям набор от продукти и услуги за приемане на разплащания, включително многофункционални ПОС устройства на достъпни цени. С myPOS терминал търговецът може да приема всички методи на плащане – чип карти, магнитни и безконтактни карти на глобални оператори като Visa и Mastercard, Amex и JCB; европейски схеми за плащане като Bancontact и iDEAL, както и плащания с Apple Pay, Google Pay и Samsung Pay. Всички myPOS терминали са оборудвани с безплатна SIM карта, осигуряваща постоянна връзка.

Освен ПОС терминали без абонаментни такси, безплатна търговска онлайн сметка с IBAN и безплатна бизнес карта, myPOS предлага и иновативни технологични услуги, като платформа за онлайн магазин, методи за приемане на плащания от разстояние и множество други инструменти, които улесняват малките бизнеси и им помагат да се разрастнат. Интересното е, че моделът на работа на компанията не включва такси за регистрация и дългосрочни договори.

 

Вижте още: