Клонирането на програми за злонамерен софтуер, които се прикриват като популярни приложения, е сериозен и актуален проблем, а неглижиране на източниците за свалянето им, могат да костват пробив в личните данни на потребителите. Във връзка с появилата се информация за наличие на злонамерен софтуер клонинг на Viber, екипът на Rakuten Viber предприе мерки и програмата беше блокирана в кратки срокове.

Viber като едно от най-сигурните end-to-end encrypted безплатни приложения за комуникация, съветва потребителите да бъдат внимателни и да свалят своята мобилна апликация само от официалните Google play и App store. По този начин хората могат да бъдат сигурни, че ще използват приложението, което търсят и не са попаднали на клонинг програма за злонамерен софтуер.

Последни актуализации и новини около Viber потребителите могат да намерят в Viber България Community, като достоверността на изнесената там информация е гарантирана.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...