1509508Предварителните поръчки на iPhone Xs и iPhone Xs Max стартират на 21 септември, а продажбите на 28 септември

 Предварителните поръчки на iPhone Xr започват на 19 октомври, а продажбите – на 26 октомври

 А1 България, част от A1 Group – официален партньор на Apple за Централна и Източна Европа, ще предлага най-новите модели смартфони на iPhone – iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr. Предварителни поръчки на iPhone Xs и iPhone Xs Max стартират на 21 септември, като двата модела ще бъдат налични в търговската мрежа на А1 от 28 септември. Предварителните заявки на iPhone Xr започват на 19 октомври, а продажбите – на 26 октомври, като моделът ще предложи достъп на повече хора до последните иновации от iPhone.

 iPhone Xs и iPhone Xs Max използват ново, по-здраво стъкло, и ще имат 3 нови цвята. Корпусите им са с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост. iPhone Xs идва с 5.8-инчов OLED дисплей с 458ppi, а iPhone Xs Max използва 6.5-инчов OLED панел, също с 458ppi. iPhone Xs и iPhone Xs Max имат версии с 64 GB, 256 GB и 512 GB. Двата модела разполагат с двойна 12-мегапикселова камера, като едната е с широкоъгълен обектив, а другата – с двойно оптично увеличение. Предната камера е 7-мегапикселова, като към нея има отделна инфрачервена камера и dot проектор, които се използват от системата Face ID. Според Apple това е най-сигурната подобна система на пазара.

 iPhone Xr ще предложи последните иновации от iPhone на по-достъпна цена. Устройството разполага с 6.1-инчов LCD Liquid Retina дисплей с 326ppi. Моделът има 6 нови цвята и е с рейтинг IP67 за прахо- и водоустойчивост. iPhone Xr, също като другите два нови модела от Apple, залага на новия процесор А12 Bionic и използва новата версия на мобилната операционна система iOS. Устройството ще се предлага във варианти с 64 GB, 128 GB и 256 GB вградена памет. iPhone Xr има единична 12-мегапикселова камера с широкоъгълен обектив, която също предлага оптична стабилизация и достъп до най-новите алгоритми и системи за обработка на кадрите. И тук предната камера е 7-мегапикселова, с отделна инфрачервена камера и dot проектор за системата Face ID. 

Вижте още: