Приключи първи кръг на CodeIT

Приключи първи кръг на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIТ на Мусала Софт. И тази година състезанието се радва на висок интерес от младежи от различни националности. Първият кръг беше от типа “Mаратон” и в него участниците имаха няколко седмици, в които да отговорят на предизвикателствата на състезанието. Ето и класирането след края му:

Първите трима в общото класиране са:

1. Емил Инджев – Русе;

2. Антон Анастасов – Хасково;

3. Душко Обрадович- Сомбор, Сърбия.

Силно присъствие заявиха участници от Школа “АиБ” Шумен, които са първенци в младежкото класиране.

Младежко класиране:

1. Серкан Рашид – Шумен;

2. Симона Христова – Шумен;

3. Иво Иванов – Шумен.


Наградите от жребия след I кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват при: Мартин Недев, Хасково – клавиатура за компютър; Весела Николова, Шумен – мишка за компютър; Владимир Караилиев, Хасково - суитшърт CodeIT. Всички състезатели с ненулев резултат получават тениска с новата визия за сезона. Тази година конкурсът посреща и своите нови партньори в лицето на B2B Media, DevStyler и “Аз мога тук и сега”.


I кръг се проведе под патронажа на партньорите на конкурса: проф. дфн Анастас Герджиков, Ректор на СУ „Св. Климент Охридски“; доц. Първан Първанов, Декан на Факултета по математика и информатика, СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев, директор на СМГ „Паисий Хилендарски“. Почетен председател на журито беше Красимир Манев, първи президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта и във Facebook/ CodeIT.BG .

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...