През юни 2014 година международна R&D фирма Provectus гостоприемно отваря вратите на новия си офис в град Варна, България.

Главния офис на компанията Provectus се разполага в крайбрежната зона на град Одеса в Украйна, където днес работят повече от 200 ИТ-специалисти.

Освен представителство в Калифорния (САЩ), от 2012 годиня в Provectus започна да работи активно екип от Казани (Русия), а през март месец 2014 година беше отворен офиса в Кишинев (Молдова).

Решението за отваряне на офиса в България беше свързано предимно във връзка с интензивното разрастване на фирмата и необходимостта в търсенето на нови дестинации в привличането на броят на сътрудниците.

Николай Антонов, СОО в Provectus IT: “При избора на мястото, преди всичко ние имахме предвид  териториални характеристики на региона и манталитета на местното население. За нас е важно офисите да се разполагат близо един до друг, а бъдещите екипи да са сродни помежду си.

Що се касае Варна – това е прекрасен с богато културно наследие, море и мнозина привличащи туристи места. Тук има отлична транспортна комуникация, плюс към това града се намира само на 650 км разтояние от Одеса, което в случай на необходимост ще улесни въпроса на перместване на служителите. Ние искаме България да стане за нас един вид мост за европейския пазар”.

Екипът във Варна ще състои като от наети  местни ИТ-специалисти, така и тези, които ще се преместят от другите офиси на Provectus IT. В течение на година количеството на сътрудниците в новия офис се планира да нарасне до 20 души.
Фирмата Provectus планира да сътрудничи активно с местните ИТ-фирми и образователни институции, да участва и провежда ИТ-мероприятия, да поддържа корпоративна култура и допринасят за професионалното развитие на своите служители в България, както прави и в останалата част на местата.

Засега е отворена позиция на HR-мениджър, за подробности: http://www.provectus-it.com/vacancies

За допълнителна информация относно настоящите позиции на Provectus във Варна, моля свържете се с: Валерия Антонова - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., скайп: yzbechka

За Provectus IT

Provectus IT е международна R & D фирма, която предлага пълна гама от услуги за разработване на софтуер за корпоративния сегмент, мобилни платформи и WEB в световен мащаб.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...