Новата версия на едно от водещите дизайн и BIM софтуерни решения – Vectorworks 2018,е вече реалност. Подобрени са функционалностите във всички основни продукти на компанията – Vectorworks® Architect, Landmark, Spotlight, Designer и Fundamentals, както и специализираният софтуер Vision. Тази година интересно допълнение е Braceworks™, допълнителен модул, предназначен да анализира структурата и окабеляването на сцени, насочен към дизайнери и специалисти от развлекателната индустрия. В България продуктите на Vectorworks се разпространяват от софтуерната компания Немечек България.

„Vectorworks 2018 поставя фокус върху подобряването на работните процеси на потребителите,“ – каза главният изпълнителен директор на Vectorworks, Inc. – д-р Биплаб Саркар. „Що се отнася до BIM процесите, подобренията може да се видят най-добре чрез новите възможности като Multiview, Direct Section и Elevation Editing. Директната редакция на контурите на моделите и подобрените възможности за създаване на сектори със седящи места за събития са други добри примери за подобряване на функционалностите."
Новата версия предлага подобрени инструменти за анализ при проектирането. С добавянето на Braceworks към портфолиото от модули за развлекателната индустрия (което вече включва и водещите в индустрията Spotlight и Vision), професионалистите от тази сфера могат да завършат целия си проект – от дизайна до документацията и изпълнението на продукцията, с една програма и в един интерфейс. Също така, потребителите ще забележат опростеността при създаването на персонализирани отчети, базирани на данни от модела или чертежа.

Две от дългоочакваните допълнения във Vectorworks 2018 са:

· Multiple Drawing Views – Благодарение на това подобрение дизайнерите получават възможността да разглеждат проекта от няколко различни гледни точки по едно и също време. Софтуерът позволява едновременно да се отворят няколко прозореца в програмата, за да се осигури разглеждането на проекта от най-различни ъгли в 3D, план, разрез.

· Direct Section and Elevation Editing – Позволява директното редактиране на проекта от режим на преглед. Дизайнерите получават възможността да добавят прозорци и врати, да ги подравняват и разпределят, да ги преместват през различни слоеве и да променят използваните предефинирани обекти. Те могат дори да използват различни 3D изгледи, докато правят промените, за да видят как редакциите се отразяват на дизайна.

Основна цел на дизайн софтуера на Vectorworks е да предостави необходимия баланс между гъвкавост и специфични за индустрията инструменти, позволявайки на своите клиенти да преодолеят предизвикателствата в работата си и да реализират своята визия. В този дух са и всички останали допълнения и подобрения, насочени към дизайнери от всички индустрии. Част от тях включват:

· Подобрено автоматично генериране на строителна документация.

· Подобрени възможности за моделиране и проектиране на стени, врати и прозорци.

· По-лесна персонализация на необходимата информация за проекта.

· Оптимизирано споделяне на чертежи и възможности за съвместна работа.

· Нови възможности за управление и визуализиране на видео екрани.

· Подобрено проектиране на зони със седящи места за събития.

· Директна редакция на контурите на модела на обекта.

· Нови импорт/експорт възможности на ГИС данни.

· Подобрени възможности за създаване на рендери, панорамни и 360-градусови изгледи.

Както и през миналите години, много от подобренията в софтуера са директно следствие от обратната връзка от потребителите. Някои дизайнери вече започнаха да споделят своите впечатления от новата версия.

„Наистина изключителни нови функционалности във Vectorworks! Такива, които ще направят работата в 3D и работните BIM процеси много по-лесни и по-завладяващи“ – Jonathan Reeves, директор в Jonathan Reeves Architecture.

„Функцията Multiple View Drawing ще бъде една от най-полезните и ценни функционалности във Vectorworks 2018. Тя позволява на потребителите да осмислят проектите си по различен начин и от различни перспективи!“ – C. Andrew Dunning, собственик на Landru Design.

Във връзка с новата версия, от Немечек България организираме събитието “Future of Design”. То предоставя възможност на заинтересованите професионалисти да се запознаят с иновативните технологии, разработени за архитекти, ландшафтни проектанти, сценографи и други дизайн и BIM специалисти, и да узнаят как да реализират дори най-креативните си идеи с Vectorworks. Специално за семинара в София пристигат главният изпълнителен директор и заместник-директорът на Vectorworks Inc. Събитието ще се проведе на 05 октомври в co-meeting пространството SBar.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...