Решенията на TP-Link идват с пролетта във вашия дом: Как да имате интелигентен, сигурен, енергийно ефективен дом със стабилен интернет

Пролетта е любимото време на годината за повечето от нас да освежим домовете си, да почистим и подредим до най-малките подробности. Всяка година мислим как можем да имаме още по-организиран дом, както естетичен, така и практичен. А енергийната ефективност е тема, която напоследък е особено актуална.

За да се насладите на ефективен, интелигентен, но и по-модерен и свързан дом, TP-Link идва при потребителите с мощни, разнообразни решения, подходящи за всеки тип потребител и всеки бюджет.

Благодарение на иновативните технологии и разнообразните продукти в портфолиото на TP-Link можете да се насладите на красиво, безопасно и ефективно жилищно пространство, намалявайки сметките си за ток. Продуктите на TP-Link включват интелигентни контакти, интелигентни крушки, LED ленти, камери за наблюдение, Deco mesh системи или рутери и удължители на обхват с най-новите технологии - всички те могат да ви помогнат да се насладите на достъпна интелигентна екосистема и най-добрата и ефективна интернет връзка .

Интелигентни, енергийно ефективни решения за умни домове с TP-Link Tapo

За да имаме енергийно ефективен дом, едно от първите неща, на които трябва да обърнем внимание, са контактите. TP-Link предлага няколко вида интелигентни контакти, като те включват моделите Tapo P110 и Tapo P115. С тях можете да контролирате свързаните устройства чрез телефона си, но по-важното е, че можете да наблюдавате тяхната консумация на енергия и да ги включвате и изключвате автоматично, което допринася за по-ниско потребление на ток.

Също така в гамата TP-Link Tapo са енергийно ефективните крушки Tapo L630 - многоцветни интелигентни крушки с регулируема температура, гласово управление и програмируеми чрез приложението TP-Link Tapo. Нещо повече, 16-те милиона цветови нюанси, на които са способни, ги правят перфектните крушки за създаване на идеалната атмосфера в зависимост от случая. За да помогне допълнително за създаването на перфектната обстановка във вашия дом, LED лентата Tapo L930-5 допълва интелигентните крушки - до 50 различни цветови зони могат да бъдат зададени за ефектно въздействие. Също така, 3M лепенките на гърба позволява много лесно монтиране, така че лентата може да бъде поставена върху различни повърхности, в различни форми и не изисква хъб за свързване към вашата домашна Wi-Fi мрежа.

Освен това през пролетта, когато времето започва да се подобрява, разходките и излетите през уикенда стават все по-чести и за тези моменти, за да сте уверени, че домът ви е в безопасност по всяко време, TP-Link като част от новите си продукти предлага и серия от камери за наблюдение. Моделите Tapo C500, Tapo C225 и Tapo C420S2 имат различни функции и предимства, от които можете да се възползвате, когато не сте вкъщи. Новият Tapo C500, например, е Pan/Tilt камера за външно наблюдение с 1080p резолюция и до 360 градуса хоризонтално и 130 градуса вертикално въртене.

Използвайки изкуствен интелект, тя може да идентифицира дали в кадъра има хора, животни, коли или други обекти и да ви уведомява в различни ситуации, като например при пристигането на куриер.

За работа на закрито TP-Link препоръчва камерата Tapo C225, която също разполага с Pan/Tilt и AI възможности, но идва и с Нощно виждане с инфрачервена връзка, за да можете да наблюдавате дома си през нощта. Тя може да открие движение и да задейства аларма, използвайки вградения високоговорител и светлини, за да изплаши нежеланите посетители.

Не на последно място, Tapo C420S2 е двойна система за наблюдение с включени батерии, която се предлага с 2K резолюция и до 180 дни живот на батерията. Със същите характеристики като горните модели, тя е идеално решение за домашно наблюдение, когато сте далеч от дома, особено след като има и IP65 защита. Също така е устойчива на прах и влага и разполага с двупосочно аудио, което ви позволява да комуникирате с хора, които са близо до камерата и то директно чрез приложението Tapo, благодарение на вградените високоговорител и микрофон.

Ефективни интернет връзки и обширно Wi-Fi покритие

Добрата интернет връзка несъмнено е едно от най-важните неща в съвременните домове. Игри, стрийминг, гледане на филми и телевизионни предавания, безпроблемно онлайн сърфиране - това са всички изживявания, на които потребителите искат да се насладят без прекъсване или неудобство, а всичко това може да бъде постигнато с правилното оборудване.

Освен това, за дом с много голяма площ, било то апартамент или къща, друг много важен аспект за потребителското изживяване е покритието на интернет мрежата. Най-доброто решение, предлагано от TP-Link за безпроблемно изживяване в такава ситуация, са Mesh системите Deco, като моделите Deco X55 (3 модула) и Deco S7 (2 модула).

Тези модели се предлагат с 2 или 3 отделни модула, които могат да бъдат поставени в различни зони за по-широко покритие. Deco X55 предлага безжично покритие до 600 кв.м. (версия с 3 модула) без прекъсвания, като устройствата са съвместими с Wi-Fi 6, предоставяйки общи скорости до 3 Gbps, плюс 3 Gigabit порта за достатъчна кабелна свързаност. Това е идеално решение за хората с голям дом, които искат най-добрата връзка, независимо къде се намират в къщата си. От друга страна, Deco S7 идва със зона на покритие до 360 кв. м (версия с 2 модула) и също 3 Gigabit порта за стабилна и бърза кабелна връзка. Подобно на Deco X55, благодарение на Mesh технологията, всички устройства Deco работят заедно, за да образуват единна Wi-Fi мрежа, където устройствата автоматично ще се свързват с най-близкия модул за несравнимо изживяване, дори когато се движите в различните помещения на дома.

Не на последно място, и двата модела разполагат с лесна инсталация чрез приложението Deco, и родителски контрол за блокиране на неподходящи сайтове или съдържание, както и ограничаване на времето, прекарано онлайн.

За тези, които не се нуждаят непременно от такава широкообхватна Mesh система, има индивидуални решения под формата на Wi-Fi 6 рутери на TP-Link от гамата Archer, като Archer AX73, Archer AX53, Archer AX23, и един от най-новите модели - Archer AX95. Всички те предоставят сигурна, силна и стабилна връзка, за да отговорят на всички потребителски нужди. Технологии като OFDMA увеличават капацитета с до 4 пъти, за да позволят едновременни предавания към множество устройства, дори до 200 в случая на Archer AX73. Beamforming и специални антени гарантират, че целият дом има най-добрата връзка, а скоростта, предлагана от Wi -Fi 6 стандарта е ненадмината, осигурявайки най-доброто потребителско изживяване.

Разбира се, всичко това се допълва от подобрената сигурност и защита за вашата мрежа и данни с TP-Link HomeShield и най-новия протокол за сигурност WPA3. За енергийна ефективност модели като AX53 са перфектни, защото разполагат с Target Wake Time, което позволява на устройствата да комуникират повече и да използват по-малко енергия едновременно.

Не на последно място, често за потребителите се оказват много полезни устройства като TP-Link удължителите на обхват, а именно моделите RE705X, RE500X и RE300. Всички те разполагат с технологията OneMesh, така че да могат да образуват обширна мрежа, когато са свързани към TP-Link рутери, които разполагат с тази технология за безпроблемно покритие. Използвайки интелигентните LED индикатори на устройствата, можете да видите къде е най-доброто място за разполагане, а RE705X и RE500X са съвместими с Wi-Fi 6 и имат Gigabit портове за стабилна кабелна връзка, идеална за смарт телевизори, конзоли или компютри.

Цялото горепосочено оборудване може да бъде безпроблемно интегрирано в дома, за да го направи по-модерен, сигурен, ефективен и организиран. Потребителите могат да имат интелигентен, високоефективен дом, където могат да сърфират в интернет на спокойствие, да гледат любимите си филми и телевизионни предавания и да бъдат сигурни, че данните и семейството им са в безопасност.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...