V кръг на CodeIT завърши и определи първите финалисти

Завърши V кръг от тип „Маратон“ на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIТ. Той определи първите четирима финалисти, представили се най-добре в този тип кръгове. И този път конкуренцията между състезателите беше висока с представители от различни държави. Кръгът се проведе под патронажа на Проф. д-р инж. Сотир Сотиров, Заместник-ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Димитрина Тодорова, Директор на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - гр. Бургас и Милена Андонова, Директор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас.


Първите трима в общото класиране са:

1. Душко Обрадович, Сомбор, Сърбия

2.
Александър Губица, Сомбор, Сърбия

3.
Антон Анастасов, Хасково, България

В младежкото класиране първенците са:

1. Велико Галович, Сомбор, Сърбия

2.
Серкан Рашид, Шумен, България

3.
Явор Василев, Шумен, България

Наградите от жребия след трети кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват при: Михаел Ибишич, Бачки Моноштор, Сърбия – клавиатура за компютър; Лазар Зубович, Сомбор, Сърбия – мишка за компютър; Лука Терзин, Сомбор, Сърбия - суитшърт CodeIT. Партньори на конкурса са и B2B Media, DevStyleR и “Аз мога - тук и сега”.

Първите четирима финалисти са:

1.
Душко Обрадович, Сомбор, Сърбия

2.
Антон Анастасов, Хасково, България

3.
Емил Инджев, Русе, България

4.
Александър Губица, Сомбор, Сърбия


Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта и във Facebook/ CodeIT.BG .

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...