Samsung стартира по-бърза серия цветни лазерни принтери с NFC и мултифункционални принтериВ отговор на нуждите на бизнес потребителите, новата серия принтери C2620/2670 значително улеснява мобилния печат

София – 1 август 2014 г. – Samsung Electronics Co., Ltd. пуска на пазара A4 лазерен принтер с NFC функционалност и мултифункционален принтер (МФП), създадени специално за нуждите на малкия и среден бизнес в Европа и Северна Америка.

Цветният лазерен принтер с NFC и МФП ProXpress C2620/2670 са оборудвани с ключови функционалности като технологията NFC, отворената платформа XOA-Web на Samsung, функцията Rendering Engine for Clean Page (ReCP) и полимеризиран тонер – всичко това улеснява значително мобилния печат с професионално качество на цветовете и по-бърза скорост на изхода от 26 листа в минута.

"Стъпвайки върху успеха на първия NFC-оборудван принтер на Samsung през 2013 г., новата серия ProXpress C2620/2670 ще включва NFC-технология, която на свой ред ще произвежда документи с по-високо качество и ще подобри работния процес на нашите клиенти чрез мобилен печат. Технологията за печат на Samsung се усъвършенства непрекъснато, предлагайки постоянно най-новите иновации и отговаряйки на променящите се нужди на нашите клиенти", каза Дейвид Сонг, старши вицепрезидент, Стратегически маркетинг и продажби, принтерни решения в Samsung Electronics.

Лесно ползване и разнообразни приложения за бизнес клиенти

Благодарение на NFC-технологията, мобилните устройства могат да се свързват с принтери и да изпълняват задачи за печат и сканиране чрез едно натискане на принтера. Целта на тази технология е да улесни мобилния печат и да отговори на налагащата се тенденция за използване на лични мобилни устройства за работа. В допълнение, NFC-технологията поддържа Google Cloud Print с лесна регистрация на потребителя.

Освен това, към ProXpress C2620/2670 е добавена визуална функционалност за коригиране на грешки, чрез която ИТ администраторите наблюдават и коригират грешки при печата с едно докосване до панела на дисплея на принтера посредством смартфон. Принтерът предава данни за оперативния статус и решения за проблема чрез кратки видео клипове, изпращани до смартфона – идентифицира точното местонахождение на грешката в принтера и връща инструкции как да се изпълни корекцията на печата.

Отворената платформа XOA Web на Samsung е също съвместима със серията C2620/2670 и позволява достъп до ISV-сертифицирани приложения (Independent Software Vendors) на трети страни, което позволява лесно персонализиране за всеки тип бизнес нужда. Например, чрез функцията Ringdale followMe потребителят може да изпрати документите до принтера от работното си място, мобилни телефони или таблети и задачата за печат да бъде изпълнена от всеки работещ принтер.

Най-впечатляващ е дисплеят на сензорния екран с ширина 4.3 инча, който подобрява цялостната ефективност в сравнение с други подобни продукти, които само показват 2-редов LCD, и осигурява достъп до предварително инсталирани решения и Smart UI операции.

Мощна производителност
ProXpress C2620/2670 се състои от A4 Color Laser Printer C2620DW и A4 Color Laser MFP C2670FW. C2620DW позволява Duplex Print, а C2670FW предлага функции за печат, сканиране, копиране и факс. И двата продукта отпечатват 26 цветни/черно-бели листа в минута.

Моделите от серията ProXpress C2620/2670 са оборудвани с персонализирани 533MHz двойни процесори, които ускоряват обработката на документи. Освен това, ProXpress C2620/2670 печата върху всякакъв вид хартия, независимо от вида, грапавостта, дебелината, размера на хартията, и поддържа касета и мастилница до 59 паунда.

Професионално качество на цветовете

За да се осигури професионално качество на цветовете, моделите от серията ProXpress C2620/2670 са оборудвани с ReCP-технологията на Samsung и полимеризиран тонер. ReCP (Машина за представяне за чиста страница) е разработена от Samsung за производство на ярки и ясни изображения чрез технология за автоматично подобряване на качеството на текста, линиите на изображението и подсилване на цветовете. Полимеризираният тонер не само подобрява качеството на цветовете при печат, но също така придава гланцов ефект на изображенията със своите окръглени частици. В сравнение с традиционния тонер, полимеризираният тонер има ефект на намаляване с 35 на сто на въглеродните емисии.

По-високо съотношение цена-ефективност

Моделите ProXpress C2620/2670 намаляват разходите средно с до 20 на сто благодарение на разработения от Samsung „Easy Eco Driver”, отличен с наградата за екологично решение на Buyers Laboratory Inc. Софтуерът Easy Eco Driver автоматично променя вида на шрифта, размера на шрифта и изображението, без това да влияе на оригиналния документ, което води до понижаване на общото потребление на енергия чрез икономия на хартия и тонер. Потребителите могат да проверяват намаленото енергопотребление по време на самия процес на печат.

Освен това, благодарение на технологията Instant Fusing System на Samsung, консумацията на енергия и разходите се намаляват допълнително поради по-краткото време за загряване, а показателят Стандартна консумация на електроенергия (Typical Electricity Consumption) е с 35 процента по-нисък в сравнение с други подобни модели на 1,70KW.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...