Промяната начина на пране, променя ежедневиетоКак бе създадена вратата на Samsung Crystal Blue новата пералня на Samsung

Eкипът за дизайн и развитие на Samsung вярва, че добрият дизайн започва с потребителите и отделя време за разбирането на техните нужди и навици. В резултат иновативният дизайн превръща технологията в нещо наистина смислено за тях.

“Thoughtful Explorer” – така Samsung наричат своята философия за дизайн на домакински електроуреди, която вдъхнови създаването на пералната машина на Samsung – Crystal Blue. Днес потребителите имат все по-натоварен начин на живот и свободното време е по-ценно от всякога. Екипът на Samsung разбира, че хората не искат да прекарват свободното си време в досадни домакински задължения като прането, въпреки че приемат тези ангажименти за необходимост. Пералните машини са се развили, но някои неща са останали същите и това е нещото, с което Samsung иска да се захване.

Samsung Crystal Blue съчетава семпъл и елегантен дизайн с повишена ефективност на изпиране, като залага не само на промяна в качеството на пране, но и на промяна на ежедневието на потребителя.

„Kогато става въпрос за иновации, всеки очаква големи и значими промени, но ние в Samsung мислим по различен начин. Домакинските уреди имат дълъг жизнен цикъл, обхващащ много години. Истинската иновация в случая не трябва да бъде нещо, което привлича потребителя чрез забележителни изменения, а малки неща, които допринасят за улесняване на ежедневието. При нашия най-висок клас перални машини вратата на Crystal Blue лежи в основата на тази иновация”, казва Люк Mансфийлд, ръководител на европейския екип за иновации в Samsung.ГОЛЯМАТА ВРАТА
Най-видимата част от пералната машина е вратата. Именно през нея потребителите могат да следят прането си. Относно дизайн и функционалност, вратата играе важна роля за цялостното потребителско впечатление.

Недостатъкът при пералните с предно зареждане е, че потребителите трябва да се навеждат, за да вкарват и изваждат прането. Това може да доведе до болки в гърба и напрежение, особено когато прането е повече. Samsung отдели голямо внимание на дизайна на вратата на новата пералня, за да гарантира, че тя осигурява лесен достъп и предоставя максимален комфорт при използване. Екипът на Samsung увеличи размера й, който обикновено е 450 мм в диаметър (отвън), до 520 мм, отклонявайки се далеч от традиционния дизайн и намалявайки ширината на рамката, за да подчертае голямата врата като единствен видим елемент в иначе минималистичната външност.

След това Samsung потвърди физическите ползи от дизайна чрез серия от убедителни ергономични тестове*. Резултатите от тях показват, че поставената по-високо врата, която е и по-широка в сравнение с тези на конвенционалните машини, изисква по-малко навеждане и по-малко въртене на кръста и главата при слагане и изваждане на прането, което води до подобряване на мускулното натоварване с 28%. В същото време 45-градусовата позиция на дръжката намалява тежестта в горната част на тялото и китката, което води до подобряване на мускулното натоварване в тази област с 33%. Следователно, поставянето и изваждането на пране е удобно и почти без усилие, като същевременно намалява риска от болки в гърба или други мускулни проблеми.

„Нашата загриженост за потребителя ни накара да преосмислим начина, по който е структурирана една перална машина. Увеличаването с 39 мм на размера или 25 мм на височината може да изглежда незначителна промяна, но изживяването на потребителя е значително подобрено, тъй като не се налага да се навежда толкова ниско. Дори най-малките неща могат да доведат до значителна разлика в потребителското изживяване”, каза Мансфийлд.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВЪНШНОСТ
Голямо внимание бе отделено и на външния вид на уреда. Дизайнът на вратата на Crystal Blue придава елегантност и изтънчена индивидуалност. Ненужните линии са отстранени за постигането на гладка повърхност със семпъл и изчистен фронтален дизайн и голямата врата на практика е единственият видим елемент. Вълнистият страничен дизайн и нежно извитите ъгли създават допълнително усещане за изтънчена елегантност.

В същото време, прозрачният материал на вратата на Crystal Blue пречупва светлината по неповторим начин, създавайки спектър от цветове.

„Водата беше нашето вдъхновение за вратата на Crystal Blue, тъй като пералните машини са най-свързаните с вода домакински уреди. Въпреки че водата е прозрачна, тя обикновено се счита за синя, когато се замислим. Искахме да създадем една тъмносиня асоциация с дълбокото синьо море”, продължава Мансфийлд.

ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА
Напоследък екосъобразността е приоритет в процеса на изучаването и създаването на технологиите, и тази перална машина не е изключение. Samsung внедрява екологичността както в дизайна, така и в процеса на пране. Използвана е рециклирана пластмаса за създаването на основните компоненти на машината, докато красотата на финалните щрихи бе създадена с помощта на по-малко токсични бои вместо чрез боядисване със спрей и метални покрития. Доверието на потребителите в покупката им е допълнително засилено от факта, че този уред от висок клас е създаден по начин, който свежда до минимум негативното въздействие върху околната среда.
Дизайнерите, инженерите и техници на Samsung вложиха безкрайни часове и внимателна преценка в създаването на перална машина, която е не само изключителна на външен вид, но доставя и неповторимо изживяване за потребителя.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...