Българската софтуерна фирма ERP.BG е сред най-бързо развиващите се компании в традиционната класация Топ 100 на технологичния бранш у нас, изготвяна всяка година от вестник Computerworld. За една година ERP.BG се е придвижила от 97-мо на 80-то място, като компанията е шеста по показател „ръст на приходите“. Класацията включва всички компании от софтуерния, хардуерния и телекомуникационния сегмент у нас. Успехът на ERP разработчика се дължи на поредица от постижения през отминалата една година, както по отношение технологичното развитие на своята ERP – система EnterpriseOne, така и в сферата на бизнес развитието.

През последнaта година, екипът на ERP.BG създаде и наложи на пазара успешен онлайн вариант за използване на ERP – системата и по-конкретно изданието E1@ONLINE. Постепенното мигриране към онлайн услуга дори на съществуващи клиенти показва, че интересът към предлагането на бизнес софтуер в „облачна“ инфраструктура тепърва ще отчита нови ръстове. Облачното решение представлява една всеобхватна система, която включва всички важни компоненти от бизнес информационната инфраструктура: CRM система (Customer Relationship Management – управление на взаимоотношенията с клиентите), Производство, Складово стопанство и Логистика, Обединени комуникации, Мобилна търговия, POS (Point Of Sale – точка на продажба), Финанси, Управление на проекти, вграден BI модул (Business Intelligence – бизнес анализи) и др.

„EnterpriseOne се наложи като една от първите ERP – системи в световен мащаб, които са пълноценно оптимизирани за директно използване на таблет. При това не става въпрос само за допълнителни приложения с ограничени възможности, а пълната функционалност на решението е достъпно през мобилни устройства. Ориентирахме се рано в тенденцията за навлизането на мобилността при бизнес софтуера и това ни позволи да сме готови със завършено решение точно когато пазарът имаше нужда от него. Тази инвестиция в бъдещето до голяма степен спомогна за последвалия ръст и днешните ни позиции в бранша“ - посочва Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG.
 
От ключово значение за ръста на ERP.BG е и създаването на екосистема от софтуерни фирми - партньори, които разработват приложения за EnterpriseOne, както и развита екосистема от консултантски фирми, които внедряват ERP – системата. Междувременно беше успешно внедрена учебна програма, базирана на EnterpriseOne в два български университета. През последната година компанията разшири позициите си в ИТ бранша, стана член на Българската асоциация на софтуерните компании и заздрави партньорството си с националния клуб по предприемачество Start It Smart, който подкрепя млади екипи в опита им да стартират бизнес.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...