1347499На 16 март в офиса на Майкрософт България ще се състои среща на SQL&BI User Group Bulgaria, посветена на постигането на почти нулева загуба на данни чрез SQL Server AlwaysON Availability Group. Лектор ще бъде основателят на групата Маргарита Наумова. Събитието е организирано от Майкрософт България с подкрепата на Инспирит – първата българска компания, фокусирана изцяло върху SQL Server Data Platform.

„Развитието на SQL&BI User Group Bulgaria е отражение на многото успешни проекти с SQL Server у нас. Вече 10 г. групата обединява българските потребители на SQL Server. Щастлива съм, че съм част от тази общност и имам възможността да съдействам за провеждането на ползвотворни срещи със световно признати експерти от областта и на обмен на знания и опит“, заяви Маргарита Наумова, основател на SQL&BI User Group Bulgaria.

Присъствието на събитието е безплатно, но местата са ограничени и се изисква предварителна регистрация.
SQL&BI User Group Bulgaria е създадена през 2007 г. и сега в нея членуват над 440 души.

Маргарита Наумова е световно признат SQL Server специалист, инструктор и лектор на събития в България и чужбина. Тя е сред малкото носители на престижния сертификат Microsoft Certified Master. Това постижение я нарежда сред 100-те водещи SQL Server експерти в света. От октомври 2000 г. тя е Microsoft Certified Trainer и многократно е удостоявана с признанието Microsoft Most Valuable Professional.

Маги има 15-годишен опит с бази данни и SQL Server, като това включва дизайн и имплементация на решения в България, Великобритания, Дания, Германия, Норвегия, Финландия, Швеция и др.

Маги е и редовен лектор на големи Microsoft и SQL Server конференции. Нейните зали на събития, като PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, са винаги пълни. Съвсем скоро тя ще участва като лектор на централноевропейската конференция JOIN!, която ще се проведе на 6-8 март във Варшава.

От 2010 г. насам Маги е управляващ партньор и главен SQL Server архитект в създадената от нея консултантска компания Инспирит, част от която е образователният център SQL Master Academy.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...