Телерик Академия стартира прием в първите програми за 2023 г. с два от най-търсените програмни езици

Над 30 експерти подготвят курсистите в 6-месечните обучения Alpha с Python или JavaScript за успешна ИТ кариера, а приемът е отворен до 21 ноември
Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви прием за първите Alpha програми за подготовка на програмисти за 2023 г.

Кандидатите могат да избират между два от най-търсените програмни езици за своето развитие - Python и JavaScript. Във всяка Alpha програма курсистите разчитат на по двама технологични трейнъри, софт скилс и кариерен коуч и екипни ментори, които да ги преведат от начинаещи без или с минимални ИТ умения до успешни младши програмисти. Общо екипът за двете програми е над 30 опитни експерти.

“6-месечните ни Alpha програми дават възможност на хора, които не са имали досег до ИТ индустрията, да станат Master Junior таланти за максимално кратък период. Бързата реализация е резултат от големия екип, който се грижи за развитието на всеки курсист - чрез персонален подход в обучението и план за развитие за всеки, защото различните хора учат по различен начин. Когато учиш в група, заедно с хора като теб, разчиташ на опитен екип и имаш ясно начертан път за развитие, трудните моменти се преодоляват по-лесно и е невъзможно да се загубиш по пътя до финалната цел - успешна ИТ кариера. За 70% от Alpha курсистите ни тя идва до 1-3 месеца от завършването им, а за останалите - до 6-12 месеца”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Безплатна подготовка за начинаещи

За да осигури равен шанс на всички кандидати за прием в избрана Alpha програма, както и да даде възможност на хората да преценят дали това е пътят за тях, Телерик Академия провежда безплатни курсове по основи на програмирането. Те са достъпни за всеки желаещ, а записването за тях продължава до 26 септември на страниците на двете програми - Alpha с Python или с JavaScript. Първите си стъпки към писането на код участниците правят с помощта на трейнър и екип от ментори, бивши курсисти на Академията. С всяка следваща сесии надграждат уменията си, а на финала вече имат необходимите знания за успешно преминаване на приемния изпит за избрана Alpha програма. До същата дата (26.09) хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния приемен изпит и да гарантират мястото си в Alpha с Python или с JavaScript още през септември.

Кариерна реализация в ИТ

Програмите Alpha с Python и Alpha с JavaScript подготвят курсистите с необходимите технически и софт скилс умения, от които бизнесът има нужда и търси. Подготовката на всеки участник е спрямо индивидуален подход на обучение, възможен благодарение на малките групи във всяка програма (до 40-45 човека). Екипът, който се грижи за успеха на курсистите в двете Alpha програми, надхвърля 30 човека - технологични и софт скилс трейнъри, кариерен коуч и ментори.

Програмите Alpha на Телерик Академия се разработват от дизайнер на обучения. Той създава цялостно холистично изживяване, което да отговаря на нуждите и целите на курсистите. По този начин всеки участник получава персонално обучение, а усвояването на нови умения се случва плавно, приятно, с надграждане и устойчиво във времето.

Практическата насоченост на програмите се изразява в разработка, както на групови, така и на индивидуални проекти и задания. На финала на обучението курсистите изработват цялостно реално уеб приложение от нулата, а всички проекти стават част от портфолио - най-ясното доказателство за придобитите практически умения по програмиране и натрупания опит в работа по реални проекти. Важен елемент от всяко успешно интервю за работа.

Кандидатстване и важни дати

Приемът в Alpha с Python и Alpha с JavaScript продължава до 21 ноември, а стартът на програмите е на 3 януари 2023 г. Първата стъпка от процеса по кандидатстване е подаване на CV, отговор на мотивационни въпроси и приемен изпит за избраната програма.

За начинаещите, които искат да се включат в безплатния курс по основи на програмирането преди избраната Alpha, е необходимо да попълнят само кратката регистрационна форма до 26 септември. До същата дата хората с базови познания могат да завършат кандидатурата си и да се включат в ранния изпит, а ако нещо не им достига да си осигурят прием още на този ранен етап - да участват и във финалния изпит на 23 ноември.

Подготовката си за прием бъдещите курсисти могат да направят и с безплатните онлайн материали и задачи с Python и с JavaScript. Изготвени от трейнърите в Академията и под формата на видео лекции, материалите са подходящи и за начинаещи, и за хора с опит, които искат да проверят уменията си с примерни тестове преди входния изпит.

Как се става програмист за 6 месеца?

За всеки, който обмисля кариерата на програмист, но има много въпроси, Телерик Академия организира безплатен уебинар на 8 септември от 18:30 ч. На него трейнъри от Академията ще споделят важни детайли за обученията, ще разговорят с бивши курсисти, които днес са програмисти, и ще отговорят на всички зададени въпроси на живо. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...