1374551Васил Терзиев, съосновател на Telerik и днес на водещата образователна организация Телерик Академия, която разширява и надгражда традиционното обучение в сферата на дигиталните технологии, се присъединява към борда на директорите на американския световен доставчик на частни хостинг услуги в „облака“ - MacStadium.
Заедно с него е назначен и Хосе Сегрера, главен финансов директор на Terremark Worldwide, придобита през 2011 г. от Verizon Communications. „Васил и Хосе разполагат с богат набор от практически знания и релевантен опит, които ще бъдат изключително ценни за екипа ни.

За нас е чест, че и двамата се присъединяват към борда на директорите на MacStadium и очакваме с нетърпение техния принос и подкрепа за постигането на стратегическите за компанията цели“, коментира Грегъри Макгрю, главен изпълнителен директор на MacStadium. Васил Терзиев е бивш главен изпълнителен директор на водещата българска софтуерна компания Telerik, която той съосновава през 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев.

Само в рамките на няколко години компанията се превръща в световен лидер при доставчиците на софтуерни решения, с общност от над 1.4 млн. разработчици и клиентска база от над 130 хил. души в глобален мащаб. През 2014 г. Telerik е придобита от американската технологична компания Progress, в която Васил Терзиев поема поста главен директор „Иновации“. На тази позиция той отговаря за дългосрочната стратегия за разрастването на компанията.

В началото на 2017 г. Терзиев, заедно с останалите съоснователи на Telerik се отделят от Progress и поемат стратегията и развитието на образователната организация Телерик Академия като самостоятелно бизнес начинание. „В Telerik бяхме изцяло посветени на общността ни от разработчици, предоставяйки поддръжка и грижа за клиентите, която диктува стандарта на индустрията. Както Telerik, MacStadium също е фокусирана да въоръжи разработчиците на iOS софтуер с инструментите, услугите и инфраструктурата, необходими за ефективната колаборация в екипите, както и да им помогне да отговорят на постоянно увеличаващия се брой цикли на пускане на продукти на пазара. Много се вълнувам, че ставам част от борда на MacStadium и ще помагам на компанията да достигне следващото ниво в развитието й“, коментира Васил Терзиев.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...