VMware отвори приема за Talent Boost програмата сиКандидатстването за безплатната образователна инициатива е отворено до 10 февруари, като се очаква самият курс да стартира на 18 февруари.

VMware България обяви новото издание на Talent Boost - безплатна образователна инициатива, която цели да подобри и развие знанията на младите таланти в разработването на софтуерни продукти и решения в България. В рамките на 12-седмичното интензивно обучение, водещи инженери от VMware стават лектори и ментори на студентите, записали се в програмата. 

Програмата Talent Boost се фокусира върху развитието на различни умения, нужни за изграждането на успешна кариера като инженер в голяма IT компания: от алгоритми и структури от данни до Spring-базирани приложения. Студентите не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн.

Едни от най-големите предимства на програмата са индивидуалното внимание по време на работа, което получава всеки успешен кандидат, както и възможността за общуване с водещи експерти в индустрията,  което позволява на студентите от първа ръка да научат какво е да развиваш успешна кариера като IT специалист на глобално ниво. 

Заинтересованите студенти трябва да изпратят своите кандидатури на сайта на Talent Boost до 10 февруари. Обучението започва седмица по късно, от 18 февруари, и ще продължи до средата на месец май, като лекциите ще се провеждат в рамките на 4 часа всеки делничен ден. 

Програмата е насочена към настоящи студенти и цели да надгради получените от тях знания в университета чрез практика. Местата в нея са ограничени до 20, затова одобрените кандидати ще минат през кратко интервю, което ще гарантира, че нивото на програмата отговаря на уменията на всеки от тях. Критериите за успех са притежаването на основни умения в обектно ориентираното програмиране, логическо мислене и мотивация за учене. 

“Talent Boost ефективно допълва теоретичните знания, придобити в университета. Програмата ти позволява да приложиш всичко научено на практика. Горещо бих препоръчал на всички, които се интересуват от компютърните науки да кандидатстват, защото програмата дава незаменими умения и контакти, които ще им позволят да стартират своята кариера успешно “ сподели Стоян Генчев, завършил Talent Boost  и част от екипа на VMware България. 

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...