Записването за хакатона HackAUBG 5.0 на Американския университет е отворено

Срокът за регистрация на желаещите да участват е до 25-и март.

Записването за HackAUBG 5.0, хакатона на Американския университет в България (АУБ), вече е активно. Желаещите да участват в поредното издание на традиционния ежегоден хакатон, организиран от студентския клуб по високи технологии и предприемачество към Американския Университет в България– The Hub AUBG могат да се регистрират най-късно до 25 март на https://thehub-aubg.com/hackaubg.

HackAUBG 5.0 е поредното издание на HackAUBG – хакатон (маратон по програмиране), в който участниците работят в екипи, за да изградят прототип на своите идеи по дадена тема в рамките на 52 часа с помощта и насоките на ментори от най-добрите ИТ компании в България. Темата на хакатона ще бъде обявена след церемонията по откриването, която ще се състои на 31 март, в кампуса на университета в Благоевград. Традиционно работният език на хакатона е английски, като HackAUBG 5.0 е отворен за програмисти, дизайнери, предприемачи и ентусиасти напълно безплатно.

Представител на организаторите ще се свърже с всеки, заявил участие, за да помогне в намирането на отбор. Всеки екип се състои от 4 до 6 души. Можете да се запишете сами или като двойка. В началото състезанието на всеки екип ще бъде назначен фасилитатор, който ще напътства и подпомага състезателите през целия уикенд и ще се грижи за това всеки участник да получи най-доброто HackAUBG изживяване.

Наградният фонд е в размер на 6000 лв., разпределени както следва: 3000 лв. за първо място, 2000 лв. за второ и 1000 лв. за трето. Освен възможността да спечелят парични и предметни награди, участниците ще имат шанса да изградят стойностни връзки и да получат експертни насоки.

В помощ на участниците ще се включат над 10 компании от IT сектора в България, които освен финансово, ще подкрепят отборите и с практически съвети от техните най-добри разработчици и специалисти, които ще се включат като ментори на отборите.

Редом със съветите от опитни професионалисти, участниците ще се докоснат и до възможността за стаж и развитие в компаниите.

Въпроси за HackAUBG 5.0 могат да бъдат задавани по имейл на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или директно на Facebook страницата на The Hub AUBG.

Вижте още: